Helpende handjes gevraagd

Het asiel van PAWS-PATAS draait  geheel op vrijwilligers. Op dit moment kunnen we wel wat helpende handjes gebruiken en wie weet dromen er wel wat lezers van zomerse temperaturen in Spanje. Als vrijwilliger bij PAWS-PATAS help je mee in het asiel en maak je echt verschil voor de dieren die daar verblijven.

Wat houdt dat vrijwilligerswerk  in? Bij PAWS-PATAS werkt men in een morgenploeg (09.00 tot 13.30) en in een middagploeg (15.00-18.00) met tussen de middag tijd voor een siësta. De dagelijkse taken bestaan uit het schoonmaken van de kennels (& cattery), voeren en vers water geven, toedienen van medicijnen en het socialiseren van de dieren door spelen, knuffelen of wandelen. Er komen vrijwilligers van de hele wereld naar het asiel om te helpen, daarom is de voertaal Engels. Als je het niet erg vindt om initiatief te nemen, vies te worden, hard te werken en samen te werken, dan zit je zeker op je plaats bij PAWS-PATAS. Je zult niet alleen onmisbaar zijn voor de dieren en het team, maar je zult ook vertrekken met herinneringen die je je leven lang bij je draagt. Een onbetaalbare ervaring en veel van de vrijwilligers komen dan ook weer eens terug. Ook is de kans groot dat je verliefd word op een van de vele prachtige honden of katten waar PAWS-PATAS voor zorgt, zodoende ga je misschien niet alleen naar huis terug. 😉.

Bij PAWS-PATAS staan twee stacaravans op het terrein (Casa Lady & Casa Henry), die je deelt met andere vrijwilligers. Er zijn ook nog een camper, een kleine aparte woonruimte en een touring-caravan, plus een aantal douches en wc’s. De accommodatie is beschikbaar voor vrijwilligers die 5 dagen per week werken. De bijdrage voor deze huisvesting is €10,- per week, voor het water, elektra en het onderhoud. Je kunt zelf koken in de accommodaties, maar de kosten voor de boodschappen zijn voor eigen rekening. Van begin november t/m eind maart vragen we een minimale verblijfsduur van 2 weken en 3 weken in de periode vanaf begin april t/m eind oktober. Buitenland-stages zijn hiervoor ook uitermate geschikt.

 

Het asiel van PAWS-PATAS ligt aan de Zuid-Oost kust van Spanje, vlakbij de plaatsen Mójacar en Los Gallardos. Het asiel ligt vrij afgelegen en boodschappen doe je samen met andere vrijwilligers of op de fiets in de omliggende dorpjes. Het asiel is per bus te bereiken vanaf Alicante, naar Murcia, vervolgens naar Vera, waar iemand je op komt halen. Het weer is meestal mild in de winter, het kan wel wat onvoorspelbaar zijn en de nachten zijn fris. De zomermaanden is het erg heet.

Vele vrijwilligers hebben reeds hun steentje bijgedragen en dat is te zien aan de muur met geverfde handafdrukken. Vrijwilligers over de hele wereld die een deel van hun tijd bij PAWS-PATAS doorgebracht hebben en daardoor een herinnering voor het leven met zich meedragen. Wij zijn alle vrijwilligers ontzettend dankbaar en staan met open armen klaar om ze weer terug te verwelkomen.

In eerdere artikelen op de website, staan wat ervaringen van vrijwilligers die reeds een tijd bij PAWS-PATAS doorgebracht hebben. Die zijn o.a. Suzanne’s verhaal , Tessa’s verhaal en Teuntje’s verhaal.

 

Mocht je na het lezen van dit artikel denken: ik wil dolgraag helpen en mijn handjes uit de mouwen steken, aarzel dan niet en stuur een mailtje in het Engels naar volunteer@paws-patas.org

Namens alle bewoners en vrijwilligers van PAWS-PATAS bedankt en graag tot ziens!

Total Page Visits: 2093 - Today Page Visits: 1