Het Asiel

 facebook

Het asiel van PAWS is altijd een drukke plaats. Het biedt onderdak aan meer dan 80 honden. Het asiel wordt gerund door vrijwilligers, waaronder ook de shelter manager, Vanessa.voldog

Het asiel ligt aan de buitenkant van het dorp Los Gallardos in Almería. Het is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 10.00 tot 14.oo uur. Op zondag en maandag is het asiel niet publiekelijk geopend, tenzij u een specifieke afspraak maakt. Mocht u niet tijdens de openingstijden langs kunnen komen kunnen wij een afspraak gedurende de middag plannen. De afspraak kan het best via e-mail worden gemaakt daar het telefoonbereik in het buitengebied onregelmatig kan zijn. (klik op “contact”).

Alle dieren die via PAWS worden geadopteerd zijn volledig ingeënt. Bij jonge pups kan dit afwijkend zijn omdat zijn nog in hun eerste vaccinatie-periode kunnen zijn. De honden zijn grondig onderzocht door onze dierenarts en worden behandeld voor interne en externe parasieten. De standaard procedure voor alle dieren omvat: ontwormen, vlooien/teken behandeling, puppy inentingen, 1e en 2e volwassen inenting, bloedtesten voor Leishmaniosis, Ehrlichiose en Babesiose. Daarnaast krijgen alle dieren eenvoldog2 Rabiës inenting, een internationaal huisdieren paspoort en een onderhuids geplaatste chip.

Alle volwassen dieren zijn gesteriliseerd of gecastreerd. Dit alles is een duur proces. Tijdens een locale adoptie  vanuit het asiel vragen we een bescheiden bijdrage om een deel van de gemaakte kosten tijdens het verblijf in het asiel te compenseren.

Jackpot.jackpot

Jackpot  is een hond die ruim 2.5 jaar in het shelter heeft geleefd. Een jachthond van gemengde afkomst, erg actief en op jagen gericht. Het wilde niet lukken om een huis voor Jackpot te vinden en zo groeide deze hond op in het shelter, waarbij de dagelijkse wandeling met zijn vaste verzorger het hoogtepunt van zijn dag was. Maar Jackpot had op een goede dag geluk: hij mocht mee naar Nederland waar Opvang Koningen had besloten dit dier een kans te geven. Ook daar was het zoeken naar iemand die Jackpot kon bieden wat hij nodig had maar dat lukte wonderwel. Een sportieve aspirant baas meldde zich om te kijken of Jackpot en hij een goede combinatie zouden vormen en dit was een schot in de roos. Jackpot mag mee  naast de fiets, mee met het hardlopen, alles volgens schema en de hond is volledig in zijn element. Baas en hond hebben veel plezier met elkaar, Jackpot heeft de Jackpot gewonnen en heeft het tehuis gevonden waar hij zo lang op heeft moeten wachten.

Veel honden en kittens hebben tijdelijk  extra zorg nodig terwijl zij wachten totdat zij worden geadopteerd of herstellende zijn van een operatie. Soms is het asiel zo vol dat er geen plaats is voor meer honden. We doen dan een beroep op lokale vrijwilligers die hun harten en huizen openstellen om tijdelijk voor deze dieren te zorgen.

bryan-beforeafter

Op de bovenste foto zie je Brian toen hij bij PAWS binnengebracht werd en op de foto eronder zie je Brian, eindelijk klaar voor een nieuw huis.

Het merendeel van onze honden reist naar Nederland om daar te worden geadopteerd. PAWS werkt samen met drie opvang-centra en drie stichtingen die allen adopties kunnen verrichten. PAWS stuurt geen individuele honden naar mensen daar wij zeker willen zijn dat de hond en nieuwe eigenaar een goede combinatie vormen maar ook moet er altijd een terugkeer mogelijkheid zijn als de adoptie niet slaagt. De intake, plaatsing en nazorg zijn in handen van de bovengenoemde centra en stichtingen. Als u belangstelling hebt voor een hond in het asiel van PAWS stuur dan een e-mail naar: pawsnederland@gmail.com

 

Katten.p1050450

PAWS onderhoudt een kleine opvang voor katten binnen het asiel sedert 2007, dit gedeelte is gescheiden van de honden afdeling. De katten opvang wordt gerund door een team van vrijwilligers die helpen om de katten te voeren, hun verblijf schoon houden en hun best doen om de dieren te socialiseren.

Alle katten in onze opvang ondergaan gezondheidschecks voordat ze worden opgenomen in het asiel. Bloedtesten worden uitgevoerd voor de twee meest voorkomende ziektes, Leukemie en FIV (katten aids). Waar mogelijk worden de dieren hiertegen ingeënt. Alle PAWS katten worden gesteriliseerd of gecastreerd. Dit alles zijn dure processen maar essentieel voor het welzijn en de gezondheid van de dieren en noodzakelijk in een omgeving waar meerdere katten bij elkaar leven in groepshuisvesting.cathouse

Onze vrijwilligers voeden de katten, dienen de voorgeschreven medicatie toe, houden de ruimte en kattenbakken schoon en brengen veel tijd met de dieren door. De dieren worden aangemoedigd om te spelen en zo worden het vertrouwen opgebouwd bij die katten  die zijn mishandeld of verwaarloosd. Ook die katten die de aandacht en zachte hand van mensen zo wanhopig missen worden zo veel mogelijk aangehaald.

 

 

 

 

Total Page Visits: 16245 - Today Page Visits: 1