Maandoverzicht november 2019 bij PAWS-PATAS

Dieren zijn fotogeniek, wat zij ook doen.
Andorra staat altijd geweldig op de foto, of ze nu op klaarlichte dag wordt gefotografeerd of in diepe rust. Andorra slaapt in stijl op een kussen wat heel goed met haar mooie vacht combineert. De podenco kwam eind 2014 naar Nederland en heeft nu een prachtig leven. Van zwervertje bij ons asiel naar geliefde huishond: zij heeft geen reden om wakker te liggen.

 

Weer werden er pups bij de opvang achtergelaten. Deze keer niet in een krat of vastgebonden aan het hek, maar los in het veld naast de opvang. Zoals op de foto’s te zien is zijn ze gelukkig niet schuw en ontvangen graag menselijke aandacht, zodat de vrijwilligers geen moeilijkheden hadden om hen te vangen.

 

 

De Halloween kitten koffie ochtend die werd georganiseerd in Spanje was een succes! Drie kittens werden gereserveerd voor adoptie en er werd €470 ingezameld voor het zwerfkatten neutralisatie project. We zijn alle vrijwilligers en bezoekers dan ook erg dankbaar voor dit prachtige resultaat.

 

Tilly, een van de buitenkatten in de opvang kreeg een mooi, nieuw schuilhokje op het terrein. Daar was onze, inmiddels welbekende andere buitenkat, Grumpy het niet zo mee eens. Hij geniet nog van het warme Spaanse najaarszonnetje, maar een kans om zich een nieuwe villa  toe te eigenen, slaat hij zeker niet af. Misschien moeten we hem toch eens leren lezen, er staat toch duidelijk Tilly, niet Grumpy.

Dit is Flash. Het kleine kitten heeft al een van zijn negen levens opgebruikt. Hij werd namelijk midden op de weg gevonden door een bezorgde motorrijder die zich over hem heeft ontfermd. Flash was toen niet in de beste conditie, maar doet het inmiddels erg goed in zijn pleeggezin. Hij schiet daar als een flits door het huis en is graag overal bij, vandaar ook zijn naam.

Kittens Oliver en Oasis zijn dol op aandacht en ontvangen het liefst de gehele dag aandacht van de vrijwilligers. Die hebben echter hun handen vol aan de verzorging van alle katten in de toch al overvolle cattery. Gelukkig weten zij toch altijd nog tijd vrij te maken om met de kittens te spelen en knuffelen zodat deze niets tekort komen. Het dringende verzoek van de kittens om even op te schieten kan geen mens negeren.

Ook in Spanje komen er dagen zonder zonneschijn voor. Onze katten hebben een prima manier gevonden om toch warm te blijven: een groepsknuffel.

De nachten in de opvang beginnen aardig koud te worden. Onze charmeur Grumpy heeft vrijwilligster Petra zover gekregen om haar caravan en zachte dekens met hem te delen. Slimme zet Grumpy, slaap lekker.

 

Dit zijn Mojo, Muffin en Mika. Zij werden vorige week op een wel erg originele manier bij onze opvangpoort achtergelaten, namelijk in een winkelwagen! Ze verkeren alle drie in goede conditie en zijn erg vriendelijk. Ze zijn vrolijk, dol op aandacht en helemaal thuis.  Mojo en Muffin zijn inmiddels al gereserveerd voor plaatsing en gaan een nieuw leven tegemoet.

We delen graag goed nieuws. De honden en pups op onderstaande foto’s hebben allemaal een nieuw thuis gevonden in de afgelopen maand. Het maakt ons erg gelukkig om de dieren te zien in hun nieuwe omgeving. Honden die kansloos waren hebben nu allemaal een veilige en goede toekomst voor zich.

 

 

Total Page Visits: 2798 - Today Page Visits: 1