Maandoverzicht december bij PAWS-PATAS

Zaterdag 14 december kwam er een PAWS-PATAS transport naar het noorden, waarbij honden en katten werden afgeleverd op diverse locaties. Ons asiel werkt sinds kort ook samen met een Duitse opvang en de eerste zes honden van ons asiel werden daar zaterdagmorgen afgeleverd. De honden pasten zich snel aan en in de loop van de middag mochten we al foto’s ontvangen waar de dieren ontspannen in hun grote omheinde ruimte te zien zijn.

Eén van hen, Murdoch,  heeft al een nieuw huis gevonden.  Verder werden Nederland en Engeland bezocht. Engeland zal waarschijnlijk niet makkelijk meer honden kunnen opnemen daar de Brexit het importeren van dieren vertraagd. De procedures zullen anders zijn dan in de EU.

In oktober werden deze vier kleintjes achtergelaten in een boodschappentas. Ze zijn inmiddels opgegroeid tot prachtige kittens waar iedereen meteen als een blok voor valt. We hebben ze de namen Candy, Freckles, Ruffles en Teddy gegeven.

Murdoch werd, samen met een klein hondje, op straat zwervend aangetroffen. Beiden verbleven  in een pleeggezin. Murdoch is herleidbaar tot een herder/ Podenco kruising en is een mooie hond geworden, nu ongeveer een jaar oud. Beide honden hebben reeds een reservering op hun naam. Hun verhaal heeft een goede wending genomen.

De speelse pups Mila en Nils weten zich samen prima te vermaken in de opvang. Niets leuker voor twee hondjes om heerlijk achter elkaar aan te kunnen ravotten. Zo hoeven ze zich geen moment te vervelen en is er altijd een speelkameraad.
Het Sinterklaasfeest wordt in Spanje niet gevierd, terwijl Sint en schimmel toch vanuit Madrid zijn gekomen. Dit keer klimaatvriendelijk per trein. De schimmel vond het véél prettiger, geen vier zeebenen en zeeziekte op deze manier.

 

Jonge hond Tim is kort geleden geplaatst. Hij leeft nu samen met een grote hond die het allemaal wel goed vindt. Tim is duidelijk erg tevreden in zijn nieuwe omgeving en vindt zijn grote vriend een aanwinst.

 

Het was weer tijd om afscheid te nemen van een van onze geweldige vrijwilligers. De Nederlandse Petra verbleef maar liefst 3 maanden in onze opvang om ons te helpen met de verzorging van de dieren. Ze viel als een blok voor alle honden en katten en zij waren ook dol op haar, maar Levi was een van haar favorieten. Ze vond het dan ook moeilijk om afscheid van hen te nemen. We zijn dankbaar voor haar hulp en zullen haar erg missen.

Buiten het opvangen en plaatsen van zwerfdieren houdt PAWS-PATAS zich ook bezig met educatie van de plaatselijke jeugd op het gebied van dierenwelzijn. Chrissie Cremore en Stuart Drury van PAWS-PATAS gingen langs bij de leerlingen van het IES Mediterraneo instituut in Garrucha. Zij gaven voorlichting over het belang van het neutraliseren van katten waar in Garrucha veel interesse voor is. De leerlingen hoorden over het belangrijke en harde werk dat plaatsvind in onze opvang en winkels. Dat laatste is hard nodig om zowel geld als vrijwilligers te werven, zodat de opvang, inmiddels al 30 jaar, zijn werk kan blijven doen. Dan is er nog Diego de hond, die op speelse wijze leert hoe met dieren dient te worden omgegaan, hoe je ze iets kunt leren en het belang van chippen. De leerlingen en docenten hebben genoten van de urenlange presentatie en toonden veel interesse door vragen te stellen. Chrissie en Stuart kregen een welverdiende staande ovatie, een mooie beloning voor hun harde werk en inzet.

Ontspannen kunnen onze honden als de beste, ze weten daarvoor dan ook altijd de beste plekjes te vinden. Een van onze vrijwilligers wist vast te leggen hoe Carlos heerlijk ligt te genieten in de Spaanse zon.

Benji, die nu Bommel heet, werd achtergelaten toen hij pas een paar weken oud was. Supermoeder Sansa heeft hem grootgebracht tot hij oud genoeg was om naar een pleeggezin toe te gaan. Hij is inmiddels 9 maanden oud en woont sinds 1 december in zijn nieuwe thuis in Nederland.

   

Deze prachtige pup van slechts 5 weken oud en 2.5kg zwaar is Triple. Hij werd achtergelaten in een tuin met ernstige breuken in zijn achterpoot, die al enkele weken oud bleken te zijn. Triple is inmiddels geopereerd aan de poot, maar kan mede doordat hij nog groeit vervolgoperaties nodig hebben. Afhankelijk van het herstel is een amputatie ook nog niet uitgesloten, maar er wordt alles aan gedaan om de zo beschadigde poot te redden.

   

Grumpy en alle vrijwilligers bij PAWS-PATAS  wensen iedereen fijne kerstdagen en een gelukkig en gezond 2020 toe. We bedanken een ieder voor de steun, in welke vorm dan ook, die het asiel in het afgelopen jaar mocht ontvangen, alsmede de belangstelling voor het reilen en zeilen van onze dieren. We hopen dat u ook in 2020 de gebeurtenissen en gang van zaken bij het asiel blijft volgen.

Tot ziens in 2020.

 

 

 

Total Page Visits: 3101 - Today Page Visits: 2