Wat er zoal gebeurde in de maand November.

We hebben deze maand weer wat mededelingen die we graag met jullie delen.

We merken dat de naam PAWS steeds meer gebruikt word door verschillende stichtingen en organisaties. Onze officiële naam is (sedert de oprichting) PAWS-PATAS en die naam gaan we vanaf nu dan ook weer duidelijker gebruiken.

E bestaat  de mogelijkheid om via onze Engelstalige website de PAWS-PATAS kalender 2018 te bestellen.

 

De aanvraag van PAWS-PATAS om mee te dingen in de ronde van Serieus Request voor Dieren is geaccepteerd.
De winnende organisatie ontvangt €3500. Probeer als het kan zoveel mogelijk stemmen voor PAWS-PATAS te bewerkstelligen via jouw contacten en sociale media.

Als je mee wilt doen ga dan naar: https://dierenhulp.nl/SerieusRequestvoorDieren/?id=stemmen&stem=1510755717

PAWS-PATAS staat genoemd in de lijst met deelnemers (met een introductie en het doel waarvoor het geld is aangevraagd). Bij voorbaat dank voor je hulp.

 

Wie wil kerstmis met de dieren van PAWS-PATAS doorbrengen?

Het asiel heeft vanaf 10 december een groot tekort aan vrijwilligers, veroorzaakt door enkele onverwachte afzeggingen van aspirant vrijwilligers.
Vanaf 10 december tot 15 januari is er bijna geen hulp, tot eind maart zijn er ook nog enkele plaatsen vacant. Als je de asieldieren een goede kerst wil bezorgen meld je dan aan bij onze vrijwilligers coördinator.
Stuur een mailtje naar Antoinette van Beek: volunteers@paws-patas.org
Je zult met open poten worden ontvangen.

 

De quarantaine-situatie binnen het shelter is sedert kort niet meer van kracht en sindsdien zijn inmiddels weer dieren naar de UK en naar Nederland gebracht.  Het asiel kan nog geen honden opnemen en is nog steeds van de buitenwereld afgesloten. De reden hiervoor is dat er nog een gepland transport moet vertrekken en ook dit transport niet bedreigd mag worden door de opname van dieren van buitenaf. De intake kennels moeten tevens grondig worden gedesinfecteerd voordat er weer honden binnen kunnen komen. Afgelopen vrijdag arriveerde er derhalve na lange tijd weer een transport van PAWS-PATAS in Nederland alwaar vijf organisaties samen vijfentwintig dieren opnamen om hen een nieuwe toekomst geven. Geweldig.

 

Ondertussen worden er bij de opvang helaas nog steeds honden bij de poort achter gelaten. Inmiddels hebben we voor Shylo, de hond met de prachtige hangoren, een tijdelijk pleeggezin gevonden.

 

Ter afsluiting weer een positief bericht vanuit Engeland.
Catherine Lawson adopteerde Ti (nu Quinn) kort na aankomst van het transport in Engeland, maar hoorde dat zijn zus Faye (nu Heidi) nog geen baasje had gevonden en een wat angstig meisje was. Toen besloot Catherine dat haar huis en hart groot genoeg waren voor beide honden en adopteerde ze ook Faye/Heidi. Faye is zo blij om weer samen met haar broer te zijn. Ze voelt zich al een stuk zelfverzekerder nu ze hem weer om zich heen heeft. Geweldig om twee van onze honden zo gelukkig te zien.

 

Total Page Visits: 4448 - Today Page Visits: 2