De grote Spaanse honden in het asiel.

Hoewel het niet vaak voorkomt worden ook de grote mastiffs  bij het asiel achtergelaten.

Gravel en Ballast, broer en zus,  werden op 7 mei 2015 bij de poort gevonden. Beiden  hoefden niet al te lang in het asiel te verblijven.  Gravel werd lokaal geplaatst terwijl Ballast naar Engeland mocht verhuizen.

Minder makkelijk te plaatsen zijn Izzy en Dani, teef en reu van zeven jaar oud, die in oktober 2015 bij het hek waren vastgebonden. Zij waren zó overstuur dat ze geen poot durfden te verzetten en door vrijwilligers naar hun kennel moesten worden gedragen. De honden lijken een koppel wat altijd bij elkaar is geweest en waarschijnlijk hebben ze een leven als waakhond achter de rug. In de afgelopen twee jaar hebben ze zich ontwikkeld tot honden die sociaal met mensen om kunnen gaan. Hun aard is  gericht op bewaken van huis en erf en daar zijn ze dan ook goed in. Twee maal per dag mogen ze vrij bewegen op het grote losloop-terrein waar ze een mooi span vormen. Video van de honden: https://youtu.be/MfRX9LJ6_pQ 

  

 

Atilla is een vriendelijke oudere hond die al enige jaren bij een van de vrijwilligsters woont en daar de rest van zijn leven mag blijven. Atilla is een prachtig en rustig dier en we zijn blij voor hem dat hij nu zo’n mooi leven heeft. Op 1 january viert Atilla zijn elfde verjaardag.

 

Tyrone, een mastiff van ca. 10 jaar oud, heeft lang gezworven en liet zich niet benaderen maar uiteindelijk heeft een bijzonder handige vrijwilliger hem kunnen pakken. De hond was broodmager en in slechte conditie. Hij woog nog maar 35 kg maar is inmiddels aangekomen tot 55 kg.  Hij opgenomen in een pleeggezin en hersteld van een leven vol ontbering.

Denzel heeft een vreselijke ervaring achter de rug. Hij is gevonden op de campo waar hij met de beide achterpoten aan elkaar gebonden op de grond lag. Het ijzerdraad om de achterpoten was zo strak aangedraaid dat het op het bot zat. Deze meer dan gruwelijke manier om dieren achter te laten gecombineerd met een langdurige marteling waarna dood door honger en dorst plus uitputting volgt zien we helaas vaker en niet alleen bij honden maar ook bij katten. Hoe mensen er plezier aan beleven om zoiets uit te voeren blijft een raadsel en voer voor psychiaters. Denzels bek was kapot van alle pogingen om het draad door te bijten. De hond was volledig uitgehongerd en uitgedroogd. Het is de dierenarts uiteindelijk gelukt om de achterpoot te behouden hoewel een amputatie nodig leek. Ondanks dit alles is Denzel een lieve hond gebleven die met vertrouwen met mensen omgaat, bijzonder knap. Hij is lokaal geadopteerd en leeft nu een goed leven met mensen die om hem geven en waar hij erg gelukkig  is.

 

Tina, een Pyreneese berghond (Mastiff) werd met haar nest van acht puppies op de campo achtergelaten in de heetste tijd van het jaar.
Een PAWS vrijwilliger vond haar en zo kwam Tina bij PAWS terecht.
Tina herstelde gelukkig goed van de zware tijd die zij achter de rug had en is verhuisd naar Engeland, evenals haar zoon Troy.

       

Total Page Visits: 3838 - Today Page Visits: 1