Verslag van de maand maart bij PAWS-PATAS.

In de maand maart werden er veel dieren achtergelaten bij de poort van de opvang.
Onze intake unit zat gedurende deze maand dan ook helemaal vol, hetgeen betekende dat er honden in benches moesten verblijven tot er kennels vrijkwamen of er een pleeggezin was gevonden.

 

 

Een van de honden, die we Marcus hebben genoemd, heeft een nare huidaandoening. Hij werd op de dag van binnenkomst nog bekeken door onze dierenarts. Goed nieuws is dat zijn huidaandoening behandelbaar is en zijn kuur is al begonnen.

Julian, het hondje met de aandoenlijke onderbeet, werd gelukkig nog op tijd gevonden door de vrijwilligers toen zij aan het eind van een dag naar huis toe vertrokken. Er was slecht weer met regen en sterke wind op komst, maar toen was Julian toen al veilig binnen met een warm bed tot zijn beschikking.

Op weg naar de opvang vonden 2 vrijwilligers dit schattige, kleine hondje dat extreem bang en trillend tegen een muur van een nachtclub aan zat. We hebben gecheckt of hij een chip of halsband met zijn naam had, maar dit bleek niet het geval. Toen het hondje eenmaal aankwam in de opvang is hij in zijn warme mandje gekropen en heeft hij vervolgens de hele ochtend geslapen. We hebben hem de naam Fudge gegeven.

 

Inmiddels is het kittenseizoen van start gegaan.
Zo werden deze 2 moederloze kittens van pas 3-4 weken oud gevonden. Gelukkig hebben we een ervaren pleegouder voor hen gevonden die het op zich heeft genomen de kleintjes groot te brengen. Dankzij de zorg die de flessenbabies ontvangen gaat het inmiddels goed met hen.

 

Een mooie dag brak aan voor een van de favorieten in de opvang, onze Titus ging eindelijk naar zijn nieuwe thuis!
We missen hem allemaal, maar weten dat hij een geweldig leven tegemoet gaat en daar gaat het uiteindelijk allemaal om.

 

We mochten ook nog dit mooie bericht van de baasjes van Tossa ontvangen:
“Tegen kerst 2001 kwam onze Tossa met haar broertje (toen nog Minnie en Micky geheten) vanuit Spanje middels Paws naar NL. Tossa is nu ruim 16,5 jaar oud, loopt wat moeilijker op de achterhand en heeft een beste vetbult, maar verder is het in al die tijd een leuke, sociale vriendin gebleven, kerngezond, tikje eigenwijs – top!”

 

Het is duidelijk dat we erg blij zijn met zulk goed nieuws, een hond uit ons asiel die inmiddels al zó oud is en nog altijd gezond en eigenwijs. Haar vacht is ook nog prachtig om te zien zoals dat vaak het geval is bij een Husky, want Tossa is een Husky kruising. Veel dank aan haar bazen die haar zo goed verzorgen en tevens de moeite hebben genomen om ons te informeren dat Tossa nog altijd een topper is.

Half maart vertrok er een transport met honden en katten aan boord naar Nederland. De rit verliep vlot en zonder problemen ondanks de stormwaarschuwing en alle dieren werden bij hun respectievelijke opvang adressen afgegeven. Er gaat heel veel werk in de voorbereiding zitten, maar het is het allemaal waard als we de bus weer de weg zien op gaan naar Nederland. Elk dier heeft een eigen verhaal en allemaal krijgen ze een nieuwe kans. Het blijft altijd een bijzonder moment als de auto op de bestemming arriveert. Inmiddels zijn er al heel wat van de reizigers geplaatst!

  

 

Er lag in Nederland tevens een berg donaties te wachten op de transport-bus om mee terug te worden genomen naar het asiel. Gelukkig zijn onze chauffeurs handig in het laden van de bus, tot aan de nok toe vol. Prachtig en heel veel dank aan al die mensen die spullen voor het asiel hebben verzameld.
We kunnen niet genoeg benadrukken hoe geweldig we het vinden dat de coördinator van dit alles, (hij is tevens een top-verzamelaar van dingen die hard nodig zijn), er elke keer weer voor zorgt dat er genoeg ligt te wachten om mee te gaan.

Total Page Visits: 2893 - Today Page Visits: 2