Verslag van de maand April bij PAWS-PATAS

Ook deze maand melden wij weer de ups en downs van PAWS-PATAS gedurende de maand april.

Deze uitgemergelde hond is gevonden in Turre, een dorp in de buurt van het asiel. Hij is in erg slechte conditie, letterlijk vel over been. Dit is niet de eerste hond die we in zo’n conditie binnen krijgen en vast ook niet de laatste.
We hebben hem de naam Oscar gegeven. We hopen dat we Oscar er weer bovenop krijgen en dat zal ook zeker lukken, maar het duurt vaak lang voordat een dier wat zó vermagerd is weer aan gewicht gaat winnen.

Er werden  weer verschillende dieren bij onze opvangpoort achtergelaten.

Een van hen een moederpoes met 5 kittens in een vervoersmand onder een kartonnen doos. Tevens 2 pups in een vervoersmand met een plastic zak er overheen om hen te beschermen tegen mogelijke regen.  Inmiddels gaat het goed met de genoemde kittens; voor drie van hen is er zelfs al een nieuw thuis gevonden.

     

De diertjes konden onder het plastic gelukkig nog goed ademhalen; ze waren geen zuurstof tekort gekomen. De mensen die deze dieren hebben achtergelaten hebben  wel geprobeerd om de kittens en pups tegen regen en koude te beschermen.

Nog twee nieuwe gezichten bij het asiel. Deze keer waren het “Buddy” de puppy en “Ollie”, een klein herdertje die vastgebonden aan een pilaar buiten de opvangpoort stonden. Helaas was er voor Buddy op dat moment geen plek in de quarantaine, elk mogelijke plek was volledig bezet. Voor hem zijn we dus weer op zoek gegaan naar een lokaal pleeggezin.

We hebben hier bij PAWS-PATAS het geluk dat er steeds geweldige vrijwilligers onze kant op komen om te helpen voor onze dieren te zorgen. Helaas komt dan ook weer de tijd om afscheid te nemen, deze maand van twee van onze vrijwilligers, Samira en Marie, beiden afkomstig uit Duitsland. Samira en Marie zouden ieder 4 weken bij ons verblijven, maar door de charmes van onze honden is Marie uiteindelijk 9 weken en Samira maar liefst 14 weken bij ons gebleven. Marie komt volgend jaar zelfs weer terug, waar we erg blij mee zijn. We zijn beiden dames erg dankbaar voor al hun harde werk en liefde voor de honden en hopen ook Samira weer terug te zien bij PAWS-PATAS.

  

We mochten  positieve berichten ontvangen over twee van de dieren die in maart mee op het transport naar Nederland  zijn gegaan.

Dennis, een nog jonge galgo-kruising werd half januari in het asiel opgenomen. Magertjes, wat voorzichtig maar lief naar mensen. Hij is zo te zien erg tevreden en gelukkig met zijn nieuwe leven.

 

Poes Victoria werd bijna onmiddellijk geplaatst en zo te zien heeft dit kleine katje de zaken al aardig op orde in haar nieuwe huis. Fijn voor de hond dat het hondenbed zó groot is dat er een poes én een hond in kunnen slapen.

 

Half april ging een transport met veel katten en een paar honden naar nederland en daarna naar de UK. Op de foto twee van de reizigers die het prima naar hun zin hebben in de nieuwe situatie.

 

 Helaas is er nog het trieste nieuws dat een van onze honden in een pleeggezin, Honey, is overleden. Honey was oud en ziek toen zij werd gevonden  Zij heeft de afgelopen 9 maanden in een zeer liefdevol pleeggezin doorgebracht nadat zij was achtergelaten in Los Gallardos. Het is bijzonder als mensen een dier willen opnemen terwijl zij weten dat de laatste periode is aangebroken. Daardoor heeft Honey nog geruime tijd een mooi en veilig bestaan mogen leiden.

Dit is Anna, een klein poesje dat heel veel geluk heeft gehad.  Anna werd gered uit een vuilnisbak in het dorpje Los Gallardos.
Het maakt duidelijk hoe sommige mensen naar jonge pups en kittens kijken: vuilnis. Het probleem wordt moeilijker daar er steeds meer ondergrondse vuilnisbakken komen waardoor er haast geen mogelijkheid is om de diertjes te redden.
Te jong om in de opvang te verblijven  is Anna nu veilig in een pleeggezin.

 

Afgelopen zondag organiseerden GINN en GF een Open Dag aan de Geffense plas in Oss. De weersverwachting was slecht, regen en regen. Dat was dan ook het geval gedurende de morgen maar tegen de verwachting in klaarde het later op en was het gedurende de middag droog. Het was erg druk, heel veel mensen en nog veel meer honden, geweldig.

Enkele ex PAWS-PATAS honden kwamen de  kraam bezoeken zodat we weer mochten genieten van hun aanwezigheid en opnieuw konden zien hoe goed het met hen gaat.  Dank aan GF en GINN voor een goed georganiseerde en geslaagde dag!

Total Page Visits: 2385 - Today Page Visits: 1