Samira vertelt een mooi verhaal

Vrijwilligerswerk doen bij de PAWS-PATAS dierenopvang betekent deel uitmaken van een organisatie die levens veranderd. Ik heb kortgeleden 3,5 maand doorgebracht in deze geweldige dierenopvang, waar achtergelaten en verwaarloosde honden en katten van alle leeftijden,  hulp en een tweede kans op een nieuw leven krijgen. De opvang zelf bevind zich in een gebied met enkel velden rondom, waar ik een ideale pauze van het hectische bestaan in mijn geboortestad ervoer. Ik leefde omringd door en als buren met de honden en wijdde mijn dagelijkse leven  aan hun welzijn.

Een werkdag in de opvang is opgedeeld in 2 diensten (ochtend en middag) waarbij de prioriteit ligt bij de fysieke en mentale gezondheid van de dieren tijdens het schoonmaken van kennels, voeren, trainen en sociaal gedrag aanleren. Tijdens mijn eerste dagen werd ik opgeleid door een ervaren vrijwilliger die me steunde en me alles dat ik moest en wilde weten uitlegde.

Daarna werkte ik zelfstandig en vond een routine met de honden in mijn afdeling. Ik voelde me een compleet nieuwe hondeneigenaar en “de honden” veranderden in “mijn honden”.
Vrijwilligerswerk doen in deze opvang betekent niet alleen de dagelijkse taken uitvoeren, maar  tevens een hechte band opbouwen met de honden waar je voor zorgt en hen helpen te herstellen van mishandelingen of verwaarlozing. Het betekent ze aanmoedigen in de vooruitgang die ze boeken. Het betekent vrede en liefde te schenken aan honden in nood.  Het betekent verantwoordelijk zijn en tevens onvoorwaardelijke liefde te ontvangen en verliefd te worden. Maar het betekent ook de realiteit onder ogen zien in de gevallen van dierenmishandeling in Spanje.

Vreugde en verdriet gaan hand in hand, maar deze multiculturele groep aan vrijwilligers focust altijd op de positieve kant van het leven. Alle vrijwilligers, lokaal en tijdelijk, werken met toewijding aan een beter systeem voor dierenwelzijn in Spanje en houden de opvang overeind door samen hand in hand te werken. Ik ben trots te kunnen zeggen dat ik een deel ben geweest van dit internationale project. Het is verrijkend en hartverwarmend werk en ik ben blij je te hebben leren kennen, PAWS-PATAS!

  

                                   

Total Page Visits: 2365 - Today Page Visits: 1