Verslag van de huidige situatie rond het asiel.

Het aantal dieren wat de afgelopen periode gedumpt is, ondanks de lockdown, toch nog hoog.

Er worden minder dieren bij de poort achtergelaten wat begrijpelijk is als men bedenkt hoe streng de Spaanse politie en militairen de regels van de lockdown controleerden: “autorijden alleen toegestaan met een vergunning”. Overtredingen worden bestraft met forse boetes en dat wordt serieus genomen. Daarentegen worden er nu veel dieren gedumpt op de campo, bij of in vuilnisbakken of op straat. Als zij geluk hebben en door een voorbijganger worden meegenomen of het asiel krijgt een melding van een noodgeval is er nog hoop, maar wij weten dat we slechts de top van de ijsberg zien.

Veel jonge hulpbehoevende dieren worden achtergelaten op afgelegen plekken en worden nooit gevonden. Nu het autoverkeer langzaam weer toe mag nemen, verwachten we een grote toename van dieren die bij het asiel achter gelaten gaan worden. Voor veel mensen die hun baan kwijt zijn geraakt worden de uitgaven voor een huisdier te hoog.

We hopen dat het meevalt, maar de realiteit zou wel eens hard kunnen zijn.

 Vier dagen geleden had PAWS-PATAS 84 honden/puppies en 62 katten/kittens om voor te zorgen. Niet alle dieren verblijven in het asiel, er zijn ook de nodige pups en kittens die in een pleeggezin verblijven. Nu de Corona-maatregelen iets minder streng worden, kunnen er ook weer dieren lokaal worden geplaatst en dat is natuurlijk goed nieuws. En dat gebeurt gelukkig ook al weer.

De zeer jonge kittens die in pleeggezinnen verblijven kunnen voorlopig nog niet weg, maar tot nu toe is het gelukt om zelfs de allerjongste diertjes in leven te houden en allen zijn op weg om gezonde kittens te worden. Zij kunnen nu allemaal al zelfstandig  eten, hoewel er nog wel een flesvoeding bij wordt gegeven. Knap werk van de pleegouders. Elke vier uur de klok rond flesvoedingen voor vier kittens is een vermoeiend ritme.

 

Kini doet het naar omstandigheden goed, zij eet graag en dat is van groot belang. Kini is ondanks alles wat haar is aangedaan een lieve hond gebleven. Langs deze weg willen we een ieder hartelijk bedanken voor de reacties op onze oproep om ons te steunen met een donatie om de kosten van de behandeling voor Kini op te kunnen brengen. Zover we konden zien, is de helft van de donaties voor Kini afkomstig van nederlandse mensen. Hartverwarmend om te mogen ervaren dat afstand geen belemmering is om het asiel te steunen om het reddings-werk te kunnen uitvoeren.

 

Ondertussen zijn de “locales” (winkeltjes) zich aan het voorbereiden om binnenkort weer te openen. Er zullen veel maatregelen moeten worden genomen om veilig te kunnen werken, maar het is haalbaar om alle reguleringen uit te voeren. Het betekent veel ontsmetten, inclusief alle voorwerpen en kleding die te koop wordt aangeboden. Niet meer dan twee klanten per keer in de zaak, handgel, afstand regels. Het verhaal is bekend.

 We hopen dat er op afzienbare tijd weer vluchten naar Spanje worden opgestart en dat we weer buitenlandse vrijwilligers mogen begroeten op het asiel. Enkele van onze vaste vrijwilligers zijn weer teruggekomen, men mag weer in het asiel werken onder de strikte regels. Een hele vooruitgang voor het team.

 

Total Page Visits: 1702 - Today Page Visits: 1