Overzicht van de maand mei bij het asiel, verhaal Marlena.

Patrick, een dakloze man, was een bekende verschijning voor velen in de omgeving van Mojácar. Hij bracht zijn tijd vaak door buiten de tabakswinkel dichtbij het Puntazo hotel tot dit werd gesloten. Daarna  was Patrick buiten bij de supermarkt Consum te vinden. Oorspronkelijk kwam Patrick vele jaren geleden vanuit Frankrijk naar Spanje. Hij leefde op straat, zoals hij graag zijn leven leidde.

Zo’n 11 of 12 jaar geleden kreeg hij zijn hond “Marlene”, toen nog een jonge pup. Gedurende de winter droeg Marlene een warme jas en had ze een dikke deken om op te liggen. Patrick zorgde ervoor dat ze het altijd warm genoeg had. In de zomer zorgde hij voor voldoende water en schaduw. Patrick zorgde ervoor dat Marlena een goed leven had, waarin het haar aan niets ontbrak. De twee waren altijd samen totdat Patrick in december zo ziek werd dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

Een lokale dierenarts nam contact op met PAWS-PATAS en vroeg of we konden helpen. Zo kwam Marlene naar onze opvang. Het kostte wat tijd voor haar om te wennen, ze was niet gewend aan het leven in een dierenopvang en ze miste haar baas Patrick erg.

Helaas overleed Patrick in Februari, waardoor Marlene geen baas meer had om naartoe terug te keren. Ze was erg geliefd in onze opvang, maar we gunden haar nog een echt thuis, lokaal in Spanje, om haar laatste jaren door te brengen.

Helaas hebben we geheel onverwacht afscheid moeten nemen van Marlene.
Ze kreeg plots een herseninfarct en werd met spoed naar de dierenarts gebracht. Helaas kon deze niets meer voor haar doen en was euthanasie de meest humane optie. Ondanks het verdriet is het een troostende gedachte voor ons dat ze nu weer samen is met haar goede vriend Patrick.

Deze maand kwam deze pup binnen in onze opvang. Hij werd gevonden in een afgelegen gebied, erg mager, vol teken en vlooien. Zijn huid was in slechte conditie. Hij is pas 8 weken oud en kon gelukkig naar een pleeggezin gaan, waar hij alle zorg krijgt die hij nodig heeft. Het kleintje gaat nu door het leven onder de naam Diesel.

   

We konden voorzien dat als de lockdown versoepelt zou worden en autorijden weer mag, er bijna direct dieren bij de poort achtergelaten zouden worden. Dat gebeurde dan ook snel.
Een hond (Fenna) aan een ketting, een krat met haar vier puppies van 3,5 maanden oud, kratjes met poezen en kittens.
En dit is nog maar het begin. We verwachten het ergste: een overweldigend aantal verstoten dieren.Er zullen ook veel huisdieren langs de weg of op de campo uit de auto worden gezet.
We zijn wel wat gewend, maar de komende periode zal heel moeilijk worden. Zwaar voor onze mensen op het asiel die al zoveel extra hebben gedaan in verband met het corona virus, waardoor uit veiligheidsoverwegingen en het reisverbod een minimale bezetting van vrijwilligers werd ingevoerd.

 

Vorig voorjaar maakten we melding van een Mastiff teef die langs de weg en over de campo zwierf, doodsbang en zwaar vermagerd. We plaatsen een video van haar en mochten zelfs enkele donaties ontvangen uit Nederland om de voerkosten te dekken. Twee vrijwilligsters hebben gedurende lange tijd getracht dit dier te voeren en haar vertrouwen te winnen, maar het was onmogelijk om in de buurt te komen en de vangkooi werd niet benaderd. Week na week ging men dagelijks op pad om de hond te voeren, maar op een dag was de teef verdwenen en we vreesden dat de hond was doodgeschoten door jagers. Kort geleden bleek de teef teruggekeerd in het gebied waar zij vorig jaar verbleef en deze keer lukte het dezelfde vrijwilligers uiteindelijk om met de hond in contact te komen en haar mee te nemen naar huis. De hond mag bij hen blijven totdat zij klaar is om geplaatst te worden. De teef is erg timide, de triestheid van een hard leven straalt eraf, maar ze is veilig en eet goed. Dat we heel erg blij zijn mag duidelijk zijn. Soms loopt een naar verhaal goed af.

De corona situatie in spanje wordt wat beter, fase 2 van de lock down wordt binnenkort ingevoerd, winkels mogen weer open, autorijden is zonder vergunning toegestaan. Binnenkort mogen er ook weer beperkt vluchten worden uitgevoerd op spanje, maar nog niet uit alle landen. Luchthaven Malaga opent en Alicante zal spoedig volgen. We hopen over afzienbare tijd weer buitenlandse vrijwilligers te mogen begroeten.

Total Page Visits: 2573 - Today Page Visits: 2