Het asiel in lockdown, de maand april

De drie vrijwilligers die de eerste drie weken dag en nacht op het asiel verbleven, worden nu twee dagen per week afgelost.  Twee van hen wonen nu tijdelijk op het asiel, maar hebben nu in ieder geval per week weer twee vrije dagen.

Voor de dieren gaat het leven gewoon door, hoewel de honden uiteraard hun wandelingen op de campo met vrijwilligers zeker  missen. Onze inmiddels legendarische asiel kat Grumpy maakt zich niet druk om de lockdown. Voor hem is er niet veel veranderd, zijn luie leventje gaat gewoon door.

‘The Avengers’ groeien hard en zijn inmiddels ruim 10 weken oud. Toen ze de opvang binnen kwamen waren ze nog erg klein en pas 3 weken oud. Zij hebben die tijd goed benut met groeien. Na wekenlang hun tijd in de quarantaine unit doorgebracht te hebben mochten ze verhuizen naar een groter verblijf waar ze uitgebreid kunnen rennen en spelen.

 

Niet al onze dieren verblijven momenteel in de opvang. Zo zijn er bijvoorbeeld Ulela en Luna, veilig en gelukkig samen in hun pleeggezin. We zijn vooral ook in deze tijd erg dankbaar voor de blijvende steun van onze pleeggezinnen

 

Deze kittens werden, gezamenlijk in een plastic zak gepropt,  achtergelaten op een afgelegen plek.  Gelukkig werden zij gevonden door iemand die er wandelde met zijn hond.We zien veel narigheid, maar dit kwam hard aan.  Momenteel verblijven ze bij ons meest ervaren pleeggezin. De kittens waren erg koud en uitgedroogd, dus het was nog niet zeker dat ze het allemaal gingen redden, maar hun vooruitzicht is nu al een stuk beter.  De eerste dagen wilden de kleintjes  geen kittenmelk drinken. Dankzij het geduld en doorzettingsvermogen van hun pleegvader drinken ze nu wel goed. De kleintjes gaan goed vooruit en hun vele flesvoedingen per dag worden gewaardeerd. Deze dappere beestjes zijn gelukkig in zeer goede handen.

 

Rainy, een hond uit ons asiel, kwam maart vorig jaar aan in Nederland. Het gaat uitstekend met haar, ze heeft het enorm naar haar zin. Eén moeilijkheidje voor haar is echter hoe een ei te pellen tijdens Pasen, dat gaat nog niet echt vlot.

Tom werd in februari achtergelaten bij de poort met een briefje dat uitlegde dat dit al de tweede keer in zijn leven was dat dit hem overkwam. Gelukkig vonden we een geduldig pleeggezin dat hem alle tijd gaf om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Dit beviel beiden partijen zo goed dat het pleeggezin heeft besloten om Tom te adopteren. Goed gedaan, Tom.

 

Deze hond werd in een verschrikkelijk conditie gevonden en meegenomen door twee wandelaars die het asiel waarschuwden.  De vrijwilligers van ons asiel haalden de hond op en ook het zien deze situatie was een schok. We zien niet veel dieren die er zo slecht aan toe zijn als Kini, de naam die zij op het asiel kreeg. Kini is ziek en volledig uitgehongerd. Haar eerste bloedtest toonde aan dat haar nieren nog goed functioneren. Daarmee maakt zij een kans om te overleven als ze behandeld en verzorgd wordt en die kans krijgt zij. Kini is naar een pleegezin gebracht was heel veel ervaring heeft en haar alle aandacht en verzorging kan geven die zij nodig heeft. De hond is een Duitse herder kruising, hoewel dat nauwelijks meer te zien is, zij is 6 tot 7 jaar oud . Kini is het schrijnende voorbeeld voor de motivatie van PAWS-PATAS:  “Zorgen voor diegenen die niet meer voor zichzelf kunnen zorgen.”

We gaan onze vingers gekruist houden voor deze hond en hopen over enige tijd foto’s van haar te kunnen tonen waar Kini er weer beter en gelukkig uit ziet.

Spanje begint weer wat sectoren van de economie te openen zoals de bouw. Het verbod om buiten te komen geldt nog wel, maar nu mogen kinderen onder strikte begeleiding een uur per dag naar buiten om te spelen. Dat zal veel uitgeputte ouders zeker wat verlichting brengen.

 

Total Page Visits: 2542 - Today Page Visits: 3