Van asielhond naar prijswinnaar

Een deel van de PAWS honden wordt geplaatst in Engeland, ongeveer 50 dieren per jaar.

Sommige van onze vroegere bewoners, allen ooit verschoppelingen, hebben het daar tot prijswinnaars geschopt in hondenshows voor ex-asieldieren.
De foto’s die dan wel eens worden opgestuurd maken duidelijk dat al het werk wat verzet wordt om PAWS dieren gezond en reisklaar  te krijgen  altijd de moeite waard is en soms zelfs met een rozet wordt beloond.
Elke hond of kat die geplaatst wordt is belangrijk maar op deze manier wordt het nog eens leuk onderstreept. De mensen die de competitie klassen indelen hebben geen gebrek aan creativiteit als het op het verzinnen van prijs-waardige kenmerken aankomt.

Trick
Kwam in het asiel met een gebroken poot. Na een operatie verbleef hij een
tijdje in een pleeggezin, maar zijn herstel liep niet geheel voorspoedig, wat een plaatsing tijdelijk in de weg stond. Gelukkig kon een gezin die een foto van hem  zag, zijn snoetje niet weerstaan en nam zijn vreemde loopje op de koop toe. Trick is een schoothondje en een echte knuffelaar. Hij won de eerste prijs voor de hond met de Mooiste Uitstraling.

 

Simonetta
Simonetta kwam in het asiel als puppy van 8 weken oud.  Zij werd met maar liefst elf ! broertjes en zusjes achtergelaten aan de poort. Ze was erg verlegen en bleef dat ook toen ze ouder werd. Uiteindelijk heeft ze toen ze 11 maanden oud was haar plekje bij een gezin in Engeland gevonden. Nog steeds ietwat verlegen, maar desondanks wist zij toch drie prijzen in de wacht te slepen en wel voor:  Mooiste teefje (1e), Beste plaatsing Asielhond (3e), Aandoenlijkste ogen (3e). Eind goed al goed voor Simonetta, die nu door het leven gaat als Hetty, maar daar kan ze goed mee leven. Haar beste vriend is de kat des huizes.


Viking
Kwam in het asiel als puppy van 8 weken oud. Hij werd met 6 broertjes en zusjes achtergelaten aan de poort. Zijn broertjes en zusjes vonden vrij snel een nieuw thuis, maar Viking bleef wat langer bij ons. Hij miste twee keer een plaatsing in Nederland doordat hij beide keren vlak voor het transport  ´onreisbaar´ verklaard werd. Eén keer beschadigde hij z´n gebit bij een ondoordachte actie en de andere keer kreeg hij een huidaandoening. Wilde Viking niet naar Nederland, we begonnen er aan te twijfelen. Na ruim een jaar in het asiel te hebben verbleven werd ook voor hem een nieuwe plek gevonden in Engeland. Daarna werd het nog mooier: Viking won  de 1e prijs voor Mysterieuze Afkomst, de 2e prijs voor Beste hond in de Show en de 3e prijs voor Speciale Hond. Deze 3e prijs deelde hij met de Ridgeback teef waar hij nu mee samenwoont, dus dat leverde onderling geen jaloezie op.
Total Page Visits: 2452 - Today Page Visits: 1