De hondenwandelaars van PAWS

De honden van PAWS zijn gehuisvest in ruime
kennels met een binnen en buitengedeelte of in grote groepsverblijven waar elke hond een eigen hok heeft. In het Spaanse klimaat is dat een
mooie oplossing om de dieren zo veel mogelijk ruimte en frisse lucht te geven. Twee maal per dag mag elke hond een tijd loslopen op een groter speelterrein, vaak in combinatie met een hond om mee te spelen. Geen slecht leven voor dieren die het fijn vinden om met soortgenoten te verblijven.

Maar toch is er ook voor deze honden niets leukers dan een stuk te gaan wandelen met een van de PAWS hondenwandelaars. Een normale huishond wordt al opgetogen als de riem tevoorschijn komt maar voor de asielhonden is de combinatie van het wandelen buiten de PAWS omheining elke keer een avontuur. Er zijn zoveel andere luchtjes en er is zoveel ruimte om hen heen.

Het allerleukste is echter het contact met hun hondenwandelaar, iemand die tijd voor het dier heeft en vaak een band kan opbouwen met de hond, hetgeen zo belangrijk is in het socialisatie proces. Riemtraining wordt op deze manier vaak spelenderwijs aangeleerd hoewel volwassen honden die nooit aan een riem hebben gelopen er soms wel even over moeten nadenken of het wel zo’n goed idee is. Sommige honden kennen het geluid van hun vaste begeleider en worden al vrolijk als ze de auto horen. Een van de honden, nu geplaatst in België, ging als hij los mocht op het veld eerst naar het hek om te kijken of de auto van zijn hondenwandelaar ergens stond geparkeerd.

Bijna altijd is de omgeving van het asiel erg droog
met weinig groen en veel keihard zand. Deze winter
heeft het echter behoorlijk geregend en opeens wordt dan
de hele omgeving groen.
Gras en planten schieten 
de grond uit, kleine bloesems worden zichtbaar en vogels en hagedissen hebben een goede tijd. Het is dan echt mooi om over de campo te zwerven waar je uren kunt lopen zonder iemand tegen te komen.

PAWS is alle mensen die, soms al gedurende jaren, regelmatig naar het asiel komen om onze honden een leuk uurtje te bezorgen dankbaar voor hun inzet en het plezier wat ze de honden bezorgen. De mooie omgeving is daarbij een bonus is voor de wandelaars.

   

Total Page Visits: 2966 - Today Page Visits: 1