Transporten en overzicht van oktober.

Het transport wat eind september vertrok was weer een gecombineerde rit naar Nederland en Engeland. Harde wind bij de oversteek, iets wat de dieren niet deert, ze slapen door alles heen, maar sommige van onze chauffeurs zijn niet blij met de ruwe overtocht die een pittige herfstwind met zich mee kan brengen. We volgen dan ook altijd met interesse de weerberichten.

 

Hierbij een foto van een van de honden in Nederland, dat ziet er vrolijk uit.Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het oktober transport in volle gang.

 

Met Brexit om de hoek gaan er nog zo veel mogelijk dieren naar Engeland omdat het na 1 januari hoogstwaarschijnlijk lastiger wordt om honden en katten naar dat land te brengen.

Het weer oplaaiende coronavirus is natuurlijk ook een bron van zorg op meerdere gebieden. Tot nu toe zijn er geen restricties op de transporten en we hopen van harte dat dit zo blijft.  Corona zorgt ook voor een toename van het aantal dieren wat bij het asiel achter wordt gelaten. Onderstaand bericht is een recent voorbeeld.

Recentelijk werden deze vijf pups achtergelaten bij onze opvangpoort.
De kleintjes waren pas enkele dagen oud en erg koud en hongerig toen we ze aantroffen. Hun oogjes waren nog niet open en ze hadden nog geen tanden.

Ondanks een oproep via de sociale media om de moeder ook naar de opvang te brengen, uiteraard zonder verdere vragen of gevolgen, is hier helaas geen gehoor aan gegeven. De kleintjes zijn naar twee pleeggezinnen gegaan die erg hun best doen om de pups door deze moeilijke periode heen te krijgen.

Mina werd twee weken geleden geadopteerd en is zoals te zien is op de foto’s al volledig op haar gemak in haar nieuwe thuis.

Corby is een speciale hond. Toen hij gevonden werd was zijn elleboog uit de kom, waardoor hij niet kon lopen. Hij heeft twee operaties ondergaan om het probleem op te lossen, maar helaas waren deze niet succesvol en kon Corby de voorpoot nog steeds niet gebruiken. In overleg met de dierenarts is toen besloten om de poot te amputeren. Dat bleek een goede beslissing te zijn, want Corby voelt zich nu duidelijk weer erg goed. Hij kan lopen, rennen, spelen en springen zoals elke andere hond dat kan. Gelukkig heeft hij dit alles doorstaan met de zorg van een liefdevol pleeggezin waar hij veel aandacht krijgt en goed met de katten overweg kan.

Het neutralisatie project voor de zwerfkatten gaat ook in deze tijden door. Dat is absoluut noodzakelijk gezien het aantal zwerfkatten explosief blijft toenemen. Dankzij de steun van de bezoekers van onze meest recente boekenverkoop in Mojacar Playa in Spanje hebben we weer een mooi bedrag voor dit project weten op te halen. Met deze bijdrage kunnen vier poezen en een kater geneutraliseerd worden.

Deze prachtige verschijning werd in 2016 bij onze opvangpoort achtergelaten. Datzelfde jaar werd hij geadopteerd en kreeg de naam Wuffa. We genieten erg van de foto’s die we ontvangen van eerder geadopteerde dieren en deze foto’s zijn daar geen uitzondering op.

Sommige kittens zijn geboren fotomodellen. Rizzo is al prachtig van zichzelf, maar weet dat ook prima via de camera over te brengen. De ideale kat voor een poezen-kalender?

De kittens Mari en Duna ontmoetten elkaar voor de eerste keer in hun nieuwe thuis. Ze waren niet bepaald enthousiast tijdens die eerste ontmoeting, maar enkele dagen later waren de twee al goede vriendinnen en ze gaan nu samen een prachtige toekomst tegemoet.

 

Afgelopen maand vonden weer een geweldig aantal van onze honden en katten hun nieuwe thuis. We wensen hen allemaal een prachtige toekomst toe.

Gremlin en Mars zijn twee weken geleden naar Nederland vertrokken en zijn inmiddels al prima gesetteld in hun nieuwe thuis. Ze hebben de namen Doña Coco en Don Diego gekregen, een mooie verwijzing naar hun Spaanse afkomst.

 

Voor deze vier pups staan al nieuwe baasjes in Engeland klaar die vol ongeduld op hen wachten. Dat kunnen we ze niet kwalijk nemen, want de hondjes zijn prachtig en staan te popelen om allerlei avonturen in hun nieuwe thuis te gaan beleven. Tot ze klaar zijn om deze reis te kunnen maken, hopen we ze lokaal nog een tijdje in een pleeggezin te kunnen plaatsen om hen de beste voorbereiding op hun nieuwe leven te bieden.

Gelukkig zijn niet alle dieren die gevonden worden achtergelaten. Deze oude hond werd gevonden op een afgelegen weg in Mojacar. Gelukkig heeft haar eigenaar zich bij ons gemeld. De hond heet Simba, ze is 15 jaar oud, blind en doof. Ze is nu weer veilig thuis bij haar eigenaar, een goede afloop voor deze hond op leeftijd.

Total Page Visits: 2143 - Today Page Visits: 1