Laatste berichten rond het asiel.

Zoals te verwachten was neemt ook Spanje neemt strengere maatregelen om het corona virus in te dammen.

Onderstaand bericht werd recent gepubliceerd.

Cierre perimetral de toda la comunidad (Andalucía)

Dit betekent dat de provinciegrenzen van Andalucia worden gesloten voor personen en verkeer. Er is een lijst met uitzonderingen waarbij men wel de grens over mag naar een aangrenzende provincie, dus een volledige sluiting is nog niet aan de orde. Verder zijn er uiteraard limieten gesteld aan activiteiten, de horeca en aantallen mensen die bij elkaar mogen komen. Daarmee is het regime nog iets “losser” dan bij de vorige lockdown waarbij mensen niet meer het huis mochten verlaten tenzij men schriftelijk afgegeven toestemming kon overleggen en dorpen en steden werden afgesloten van de buitenwereld.

We hopen dat de getroffen maatregelen effect hebben en het hoge aantal besmettingen gaat afnemen.

Er staat een transport naar Engeland in de planning voor half november en het is te hopen dat er tegen die tijd nog gereden mag worden. Een dierentransport valt onder andere regels dan privé verkeer, dus zolang de grenzen niet volledig sluiten binnen Europa hopen we dat dit transport gewoon volgens planning kan vertrekken. Ook Nederland wordt nog even aangedaan, maar de komende twee maanden ligt het focus meer op Engeland zodat er een aantal honden via de Engelse plaatsings-partners naar hun adoptie adressen kunnen gaan. De Brexit is dichtbij en hoe transporteren van huisdieren naar Engeland in de praktijk zal gaan verlopen is nog niet geheel duidelijk.

Het aantal achtergelaten dieren bij onze opvang neemt weer gestaag toe en dat houdt zeker verband met het verergeren van de corona situatie. Dit nest pups is een voorbeeld van wat we soms op moeten vangen. De diertjes kwamen  jong binnen maar doen het inmiddels allemaal goed. De getoonde foto’s zijn kort geleden gemaakt toen zij zes weken werden. Inmiddels zijn zij allen gezien door de dierenarts en de hele groep verblijft in een opvang gezin.  Indien mogelijk proberen we te voorkomen dat zulke jonge dieren in het asiel terecht en worden er waar mogelijk pleeggezinnen gezocht zodat pups en kittens al bekend raken met mensen en een huiselijke en rustige omgeving. We kunnen de mensen die dieren opvangen niet dankbaar genoeg zijn voor hun inspanningen; zij zijn onmisbaar.

Jonge pups worden zo veel mogelijk lokaal geplaatst. Dit heeft voordelen voor de nieuwe eigenaars, die hun pup op jonge leeftijd kunnen adopteren, en voordelen voor de pups die zo korter bij een pleeggezin of in het asiel hoeven te verblijven.  Het reizen naar Engeland of Nederland is niet geschikt noch toegestaan voor jonge pups. Tevens moet het volledige vaccinatie schema inclusief rabiës worden gegeven en daarmee wordt de verblijfduur in Spanje langer. Veel van onze pups vinden dan ook hun hun nieuwe tehuis in de omgeving.

Iets wat wij in al die jaren nog nooit hebben meegemaakt is dat er een hond uit een boom is gered. Mensen hoorden al enige tijd een hond janken in een tuin van een huis waarvan de eigenaren niet thuis waren. Dezelfde hond was al eerder in de omgeving gesignaleerd. Uiteindelijk bleek het dier vast te zitten in een boom! De brandweer kwam er aan te pas om te helpen, de hond werd bevrijd en in ons asiel opgenomen. Inmiddels in het dier weer met zijn eigenaars verenigd.

 

 

Total Page Visits: 1611 - Today Page Visits: 1