Happy End Eena

Bij verhalen over de adoptie van onze dieren komen veel honden en katten in beeld die in Engeland en Nederland zijn herplaatst. Maar ook in de regio van  ons asiel in Spanje en daarbuiten worden meer honden en katten geplaatst dan in het verleden het geval was.  Dat is een goede ontwikkeling waarvan wij hopen dat deze zich , ondanks de Corona crisis, mag blijven voortzetten.  Het weer oplaaiende virus zal zeker weer meer achtergelaten dieren aan onze poort met zich meebrengen. Hieronder een voorbeeld van een geslaagde herplaatsing van hond Eena in de regio.

In het maandoverzicht van Juli plaatsten we de nieuwste vondst. Een viertal pups gedumpt in een emmer op zo’n 50 meter van het asiel. Niemand wist hoe lang de kleintjes daar al lagen in de intense hitte, maar gelukkig hebben ze het alle vier overleefd. De pups werden opgevangen door een pleeggezin en inmiddels zijn ze alle vier geplaatst. Hierbij het succesverhaal van één van de pups, ze woont nu in Spanje en heet Eena.

Eena’s verhaal:

“Eind mei zijn we ongeveer geboren, maar bij een familie die niet veel om ons gaf, want ik werd samen met mijn broers en zussen in een emmer achtergelaten in de volle zon. Gelukkig was het vlakbij onze redding, het asiel van PAWS – PATAS. We werden gered, net op tijd want we hadden het erg warm en moesten afkoelen. We kregen veel water en waren eindelijk veilig. We mochten met ons allen aansterken en opgroeien in een pleeggezin en toen werden we ter adoptie aangeboden.”

Eena woont nu in zuid-spanje in Carboneras, haar broers en zussen zijn in Engeland geadopteerd.

Inmiddels is Eena een dolgelukkige hond, ze leeft een goed leven en doet veel leuke dingen. Zo gaat ze regelmatig mee klimmen in de bergen en mag vaak mee  naar het strand. Haar baasjes proberen haar te leren zwemmen, maar Eena is een Podenco dus houdt niet zo van het water. De buren van Eena hebben veel verschillende dieren,  derhalve  heeft zij vriendjes genoeg waar ze me kan spelen.  Zelf heeft Eena thuis vier katten vriendjes en daar kan ze goed mee opschieten. Ze kan niet wachten om nog meer avonturen te beleven met haar nieuwe familie. Haar leven is tenslotte pas sinds kort echt begonnen! Mochten er lezers instagram hebben, de avonturen van Eena zijn te volgen via @eena.thepodenco

Total Page Visits: 1512 - Today Page Visits: 1