Transport

Donderdag 11 mei vertrok een PAWS-transport naar Nederland. Aan boord waren achttien honden en twee katten die allemaal een nieuw en veilig bestaan tegemoet gingen.

De dagen voor een transport zijn altijd erg druk met de exit checks voor alle dieren door de dierenarts, al het papierwerk wat bij de officiële instanties moet worden ingeleverd en het inbouwen van de transport kooien in de bus.

 

De bus vertrok net na 11.00 uur en eenmaal op de snelweg worden alle dieren vanzelf rustig door het geluid van de motor. Het hele traject is over  snelwegen wat  het voor de dierena prettiger maakt; geen bochten en hobbels. Net over de Franse grens werden alle honden uitgelaten en konden zij water drinken. De katten blijven uiteraard aan boord. De bus is goedgekeurd en geregistreerd voor het vervoeren van dieren, is voorzien van airconditioning, verwarming, licht in de laadruimte, er zitten tralies tussen de laadruimte en de cabine zodat er zicht op de kooien is. Water en riemen zijn aan boord.

Om 12.00 uur op vrijdag waren er al vijf honden op twee plaatsen afgezet en werden drie honden uitgeladen bij de derde bestemming.  Het was dus een vlotte reis geweest zonder problemen. Twee uur later arriveerden tien honden en de twee katten bij de laatste opvang.

De transportkooien werden schoongemaakt en de bus omgebouwd voor de terugweg. Diverse donaties werden opgeladen en daarna vertrokken de chauffeurs, Matt en Kris, naar hun overnachtings adres bij PAWS vrijwilligers.  Dierenopvang Koningen, veel dank voor de meegegeven artikelen.

De volgende morgen de start van de terugreis met een stop in het zuiden waar nog meer donaties werden opgeladen (Maurice, bedankt!) en vervolgens ving de rit naar huis aan. Deze keer kon er overnacht worden en de chauffeurs sliepen net buiten Lyon, nog een héél eind van huis. Op zondagavond kwam de bus terug en wij zijn allemaal weer blij dat twintig van onze dieren een veilig huis gaan krijgen en dat de reis voorspoedig is verlopen.

 

Vermeldenswaardig is het feit dat de Stichting “Handen ineen voor PAWS” dit mei transport heeft gesponsord, een hele prestatie, waardoor alle kosten voor de reis betaald zijn.  Dat PAWS hier erg dankbaar voor is zal duidelijk mogen zijn.

De laatste vier foto’s zijn gemaakt na aankomst in Nederland en zo te zien gaat prima met de immigranten.

R.F.

 

Total Page Visits: 2297 - Today Page Visits: 1