Jaarfeest Greyhound Friends in Oss.

Afgelopen zondag werd het jaarfeest van Greyhound Friends gevierd op het bekende terrein bij de Geffense plas in Oss. Deze keer goed weer dus er werd niet gekleumd bij de PAWS kraam, er viel zelfs geen regen. Wel heel veel leuke en blije honden en er werden wat kilometers gemaakt op hoge snelheid door de jachthonden. Het blijft altijd mooi om zoveel vrolijke honden samen te zien zonder dat er problemen ontstaan.

 

Deze dag werd de PAWS kraam vereerd met een bezoek van Belinda Meuldijk, beschermvrouwe van PAWS, en haar zoon Yoshi die door Belinda geschreven en gesigneerde boeken en brocante kwamen verkopen. De opbrengst kwam ten goede aan PAWS. Belinda, bedankt! Het was behoorlijk druk bij de kraam en de PAWS vrijwilligsters spraken met veel mensen om uitleg te geven wat PAWS is en doet.

De ex-PAWS honden Frisco en Andorra waren weer aanwezig maar ook Joya en Sephyra.

     

 

Joya is een kleine galgo die vijf jaar geleden bij PAWS aan het hek stond gebonden en dat op klaarlichte dag. We liepen het kantoor uit en daar stond Joya samen met Jewel, een zwarte galgo, aan het hek bij de poort.

 

Bijzonder was ook het bezoek van Sephyra, een zeer bedeesd en timide zwart galgo teefje wat met negen pups bij PAWS werd binnengebracht. Deze hond was erg bang en moest een speciale plek vinden waar zij langzaam kon wennen aan een ander leven en de angsten van haar moeilijke bestaan achter zich kon laten. Sephyra blijft timide naar vreemden maar is een gelukkige hond die een geweldig tehuis heeft mogen vinden. Haar bijzondere en zachtaardige karakter heeft ze behouden.

Al met al een leuke dag, zoals te zien is op de foto van Yoshi die zich uitstekend vermaakte.   R.F.

Total Page Visits: 2767 - Today Page Visits: 1