De intake kennels

Het dumpen van honden is niets nieuws voor PAWS, dat gebeurt met grote regelmaat. Deze honden moeten allemaal een plekje krijgen in het asiel, maar voor het zover is, komen zij eerst terecht in de intake kennels.

Deze intake kennels liggen aan de achterzijde van het asiel, een klein beetje afgezonderd van de rest. Het is een soort quarantaine, waarbij de honden in aparte kennels zitten en geen contact maken met andere honden van het asiel. Hier blijven de nieuwkomers minimaal 14 dagen en worden eerst goed geanalyseerd: hoe gedragen ze zich, dragen ze parasieten of ziektes bij zich etc. De honden die tegelijk of samen gedumpt zijn, zoals een doos vol pups, verblijven in dezelfde intake kennel.

De persoon die ingedeeld staat bij de intake kennels moet zo schoon mogelijk te werk gaan. Denk daarbij aan het dragen van plastic handschoenen en deze per kennel vervangen, in een bak met ontsmettingsmiddel stappen die voor elke kennel staat voordat de kennel wordt betreden.  Ook hebben alle dieren allemaal hun eigen voer en waterbak en deze mogen niet zomaar van kennel wisselen, iets waar goed op gelet moet worden. Het is een verantwoordelijke taak, want met zoveel honden in een asiel kunnen mogelijke ziektes zich snel verspreiden.

 

De honden blijven gedurende 14 dagen in hun eigen kennel, die is niet al te groot, maar ze hebben wel een binnen en buiten verblijf. De vrijwilligers die bij de intake kennels staan ingedeeld  nemen de tijd om de honden te leren kennen en ze wat extra aandacht te geven. Ze zitten tenslotte deze twee weken als het ware “opgesloten” dus dat kan goed gecompenseerd worden met wat extra aandacht.

 

Als deze periode voorbij is en de honden zijn prima in orde, kunnen ze in andere delen van het asiel opgenomen worden. Er wordt gekeken wat een match zou kunnen zijn zodat ze samen met een of meer andere honden een kennel kunnen delen. Iemand van de staff beoordeeld het gedrag van de hond en aan de hand daarvan komen een aantal kennels naar voren die zouden kunnen matchen. Dan wordt er een stuk gewandeld om te kijken hoe de honden op elkaar reageren. Men laat de honden kennis maken en als dat allemaal goed gegaan is wordt de beslissing genomen. De eerste paar dagen is het wel goed in de gaten houden hoe de honden zich gedragen want bijvoorbeeld dingen als voer kunnen ruzies veroorzaken. In de intake kennels zitten de honden apart dus daar is geen sprake van bak-nijd, maar dat kan in de gemengde kennels een ander verhaal zijn.

Vervolgens zijn de nieuwkomers gesetteld in het asiel en dan kan de zoektocht naar een nieuw baasje beginnen…

Total Page Visits: 3181 - Today Page Visits: 1