Transport naar de UK

Na de volledige lockdown kon er weer een transport met dieren naar het noorden. Deze keer ging de reis via Spanje en Frankrijk en vervolgens door de kanaal tunnel direct naar Engeland.

 

Het laden van de honden en één kat begon om twee uur s´nachts. Het zal duidelijk zijn dat de vrijwilligers die daarbij hielpen weinig hebben geslapen. Onprettige tijden, maar een reservering voor de tunnel is op een tijd vastgelegd en daar moet de rit op worden aangepast.

De rit verliep vlot, goede weersomstandigheden en men was ruim op tijd in Calais. Nadat de tunnel achter de rug was ging de rit verder Engeland in om  de dieren naar hun bestemming te brengen.

De honden zijn bijna altijd heel kalm gedurende een rit en blaffen niet meer zodra de bus eenmaal op de snelweg is.
Het constante geluid van de motor maakt dat de dieren snel in slaap vallen.  Natuurlijk was een lege snelweg plezierig om te berijden, daar de weg nog niet was vrijgegeven voor alle verkeer. Vrachtwagens en bedrijfsauto’s konden wel weer vrij bewegen.

 

Bijzonder was deze keer dat er drie honden aan boord waren die al vele jaren in het asiel verbleven, Eric, Bart en Amora.  Lucas mocht na ruim een jaar ook zijn definitieve huis vinden in Engeland. Lucas had op jonge leeftijd het ongeluk dat zijn eigenaar op  afstand van hem moest doen in verband met gezondheidsredenen.

 

Bart is altijd een bange hond geweest en gebleven en maakte daardoor weinig kans om geplaatst te worden, maar nu is het toch gelukt.

 

Eric heeft zes jaar in het asiel verbleven en lijdt aan epilepsie. Maar ondanks dat wilden mensen die hem goed kennen, voorheen vrijwilligers bij het centrum, Eric graag een huis geven en de noodzakelijke zorg die hij nodig heeft.  De hond is nu eindelijk “thuis” en in goede handen.  Eric is bijna 10 jaar en we zijn heel blij dat hij de laatste periode van zijn leven bij een familie mag doorbrengen.

 

Amora is bijna 8 jaar oud, een vriendelijke Buldog kruising die zes jaar bij ons is geweest. Ook zij vond uiteindelijk een huis en gaat nu vooral genieten van alle aandacht die zij zal krijgen, daar Amora erg op mensen is gesteld.

 

Bijzonder mooie jonge kat Zebedee reisde als enige kat mee op dit transport, op weg naar een eigen huis.

 

 

Ook de terugweg was geen probleem;  nauwelijks verkeer en goed weer werkten daar aan mee.

Inmiddels worden de voorbereidingen voor een volgend transport getroffen. Dat moet altijd ruim van tevoren in verband met de vaccinaties, castraties of sterilisaties van honden en katten boven de 6 maanden oud . Al het benodigde  papierwerk en vergunningen dienen ook ruimschoots op tijd in orde te zijn.

 

We weten dat meerdere spaanse asiels weer de weg opgaan om dieren naar noord Europa te brengen, hetgeen hard nodig is om de druk op de door de Corona crisis overbelaste Spaanse asiels wat te ontlasten.  Gelukkig lijkt het er tot op heden op dat het Corona virus Spanje niet meer in een ijzeren greep houdt en normalisatie van het dagelijks leven langzaam weer op gang komt.

Total Page Visits: 1789 - Today Page Visits: 1