Overzicht van de maand Juni: grote brand in de Sierra Cabrera.

Spanje vervolgt de weg van versoepeling van de aan het Corona virus gerelateerde beperkingen. Afgelopen weekend werd bekend gemaakt dat voor mensen die uit de UK komen, geen quarantaine beperking van 14 dagen meer geldt.  De luchtvaart-maatschappijen starten hun vluchtschema’s weer op en we krijgen inmiddels ook weer verzoeken van mensen die willen komen.  We hopen dan ook spoedig de eerste mensen buitenlandse vrijwilligers te mogen verwelkomen op het asiel.

Deze kleintjes kregen al eerder een plekje op onze pagina. Dit zijn de kittens die verpakt in een plastic zak werden achtergelaten in een afgelegen gebied. De toewijding en goede zorgen van hun pleeggezin hebben er in geresulteerd dat zij alle vier in leven zijn gebleven en dat mag een prestatie worden genoemd, want het was echt spannend of ze het zouden gaan redden.
Maar nu zijn Echo, Mickey, Boris en Pedro toch volledig veranderd in echte jonge katjes. Alle gebroken nachten van de pleegouders gedurende de flesvoeding-tijd zijn het waard geweest. We zijn trots op de kittens én het pleeggezin.

 

 

Corby werd zwervend op straat gevonden, kreupel door een elleboog die uit de kom was. Het zag ernaar uit dat dit al maandenlang het geval was en het dier had hierdoor veel pijn. Corby is pas een jaar oud maar heeft al een hoop meegemaakt. Ondanks dat is hij een erg lief reutje. Corby heeft twee operaties aan zijn voorpoot doorstaan en was opgenomen in de dierenkliniek. Hij gaat revalideren in een pleeggezin waar hij rustig weer “op de  poten” kan komen. Het gaat goed met hem.

Een recente update omtrent Kini.
Kini boekt veel vooruitgang dankzij de goede zorgen van haar pleegmoeder.
Het is duidelijk te zien dat de hond aan gewicht wint. Nogmaals dank aan iedereen die het asiel hebben ondersteund met donaties. De hond ziet er nu al zo veel beter uit dat we verwachten  dat zij goed reageert op de medicijnen die ze krijgt toegediend.

Deze pups bij PAWS-PATAS genieten van het warme weer. Een provisorisch eigen zwembadje helpt daar bij, daar de dieren eindeloos spelen en ravotten en dan wordt het toch wel érg warm.


Ook Maurice is duidelijk erg blij met zijn zwembad daar de temperaturen in het zuiden inmiddels hoog zijn,  dus een zwembad is geen overbodige luxe. Maurice heeft recent een reservering gekregen vanuit Engeland van mensen die hem heel graag willen adopteren. En dat na zoveel jaar in ons asiel, wat een geluk voor deze hond. Half juli zal hij de reis ondernemen en we zullen hem missen.

Dit prachtige nestje kittens kwam zes weken geleden binnen in de opvang. Ze zijn grootgebracht door een pleeggezin tot ze sterk genoeg waren om naar de cattery toe te gaan. De kleintjes, waarvan vier in ‘tuxedo’, zijn vol energie, erg speels en dol op knuffelen.


Tijdens de lockdown postten we over Ana de moeder poes en haar vier kittens. De kleintjes waren al geplaatst, maar Ana zelf heeft inmiddels ook haar nieuwe plekje gevonden. We wensen haar een prachtig leven toe, ze heeft het verdiend.

Vorig jaar werden er tien puppies gedumpt in een vuilnisbak in het dorp Turre.  Ze werden het “dipstick” nest gedoopt.
Een van die pups, genaamd Dipstick geniet nu van zijn leven in Engeland. Aan deze foto van hem te zien doet hij dat in stijl.

 

 

Op een ochtend werden deze drie schattige en pluizige kittens achtergelaten bij de opvang. De kleintjes hadden erge honger, maar kwamen tot rust nadat ze hun buikjes vol hadden gegeten. Het is een grappig trio dat dol is op menselijke aandacht, spelen en knuffelen. Daarnaast zijn ze ook dol op elkaar. We zijn dan ook erg blij dat de drie samen kunnen blijven omdat zij door dezelfde persoon geadopteerd zijn. Poseren kunnen de kleine knapperds al dus dat gaat vast nog vele prachtige foto’s opleveren.

Het meest recente nieuws vanuit het asiel is van afgelopen zondag. Zondagmorgen ontstond een brand zuid-westelijk van Mojacar en rond de zuidelijke plaats Carboneras. Het vuur verspreidde zich snel, had zondagavond de omgeving van Mojacar bereikt en
ging verder in de richting van Turre. 7 blusvliegtuigen, 5 helicopters en 7 ploegen brandweerlieden werden ingezet en werkten 24/7 om te trachten de brand onder controle te krijgen. Dat leek op maandagavond te lukken, maar het vuur  was nog steeds een gevaar . Dinsdagmorgen was de brand onder controle, maar het nablussen zal nog enige tijd vergen.
Met enige regelmaat brandt de Sierra Cabrera, (soms is het aangestoken). De schade aan natuur en fauna, maar ook huizen en bezittingen is telkenmale enorm en harttbrekend om te zien.
Het asiel heeft geen gevaar gelopen.

 

Total Page Visits: 2557 - Today Page Visits: 2