Stijgend aantal dieren in het asiel, meer plaatsingen.

De afgelopen periode is het aantal dieren die bij het asiel worden, achtergelaten sterk toegenomen. We hadden wel de verwachting dat de impact van het Corona virus  zichtbaar zou worden in een stijging van het aantal dieren die worden achtergelaten.  Die vrees is helaas bewaarheid.

 

Gezien het feit dat er ook meer sociale, gezonde honden aan het hek worden gebonden denken wij dat veel mensen financieel in de problemen komen door het verlies van werk en/of inkomen en helaas de kosten van hun huisdier niet meer kunnen opbrengen.

Een trieste gedachte dat mensen die goed voor hun dier zorgden, zich nu genoodzaakt zien hun kat of hond bij het asiel achter te laten. Daar zit een wereld van pijn en verdriet achter.

Eén klein teefje is te oud en te kwetsbaar om nog geadopteerd te worden. Zij mag de rest van haar leven in een pleeggezin blijven. Geweldig voor haar en een bijzonder gebaar van de pleegouder.

 

Gelukkig namen de lokale adopties het laatste jaar toe, hetgeen natuurlijk belangrijk is. Honden en katten die in de omgeving geplaatst kunnen worden mogen dan na de verplichte afzonderingsperiode, sterilisatie/castratie en het volledige inentingsprogramma het shelter verlaten en hoeven niet te wachten op een volgend transport naar het noorden.

  

Het zal altijd nodig blijven om dieren naar noord-Europa te brengen om het shelter te laten voortbestaan. Ook kunnen de gevolgen van de Corona-crisis de positieve trend van stijgende lokale adoptie weer ombuigen naar beneden.

 

Afgelopen donderdag vertrok er een gecombineerd transport voor Nederland/Engeland, de auto volgeladen met honden en katten. Acht honden en vijf katten werden uitgeladen bij twee van onze plaatsings- partners. Daarna werd de rit vervolgd naar Hoek van Holland voor een nachtelijke boottocht over het kanaal om zaterdag op diverse plaatsen in Engeland dieren af te leveren.

Eind september wordt er opnieuw een gecombineerd transport gereden naar Nederland en Engeland.  Onnodig te zeggen dat we onze partners in Nederland dankbaar zijn voor hun hulp bij het opvangen van onze dieren.

  

Brexit wordt een probleem voor wat betreft het vlot kunnen plaatsen van dieren in Engeland. Een “No-Deal Brexit” wordt steeds meer een mogelijkheid waardoor het invoeren van huisdieren in Engeland zal een stuk langer gaan duren dan nu het geval is onder de nog geldende EU-wet en regelgeving. 
Dit zal met zich meebrengen dat  meer dieren in Nederland en Duitsland onderdak moeten vinden. De gebruikte foto’s in dit artikel  zijn allen van PAWS-PATAS dieren die al een adoptie-reservering hebben of nog niet aan een adoptie toe zijn.

Total Page Visits: 1992 - Today Page Visits: 1