Maandoverzicht augustus bij PAWS-PATAS

Augustus en de hitte blijft aanhouden. Het zal niet lang meer duren voordat de zware onweersbuien losbarsten met de daar bij behorende slagregens. Het aantal achtergelaten honden is momenteel wat minder groot. Daarentegen blijft de cattery volledig vol zitten met katten en kittens. 2020 is een jaar waarin we meer dan de normale (hoge ) aantallen katten opnemen en veel erg jonge kittens, die allen extra zorg nodig hebben.

De versoepeling van de Corona maatregelen maakte dat er weer enkele vrijwilligers naar PAWS-PATAS konden komen. Zij waren meer dan welkom.

Helaas ziet Spanje de Corona cijfers weer stijgen nadat het land de grenzen opende, de regels wat minder streng werden en toerisme weer aantrok. We houden ons hart vast en hopen dat de situatie zo onder controle kan worden gebracht dat er geen nieuwe lock-down plaatsvindt en het gehele openbare leven volledig tot stilstand zal komen.

Er staat een transport in de planning voor de eerste week van september waarbij er dieren in Nederland en de UK zullen worden gebracht. We houden de vingers gekruist dat het transport kan plaatsvinden.

De pups die in een emmer in de buurt van het asiel zijn gevonden zijn, dankzij de goede zorgen van hun pleegmoeder uitgegroeid tot prachtige hondjes. Alle vier hebben een reservering voor adoptie op hun naam en gaan een mooie toekomst tegemoet.

Grote, vriendelijke reus Lucas vond na 11 maanden in de opvang zijn thuis. Zo te zien voelt hij zich al enorm op zijn gemak; hij zijn favoriete plekje al gevonden.

 

Na een lang verblijf van vijf jaar in de opvang is het uiteindelijk toch gebeurd: Kia heeft een huis gevonden en leeft nu een prachtig leven in Engeland. Haar lange wachten werd beloond, ze wordt gemist door de vrijwilligers na zo’n lange tijd als vaste bewoner van het asiel.

Bufi werd gevonden in Puerto Rey nadat zijn broer onder verdachte omstandigheden overleed en naar onze opvang werd gebracht. Helaas was Bufi erg onrustig in onze cattery en probeerde om te ontsnappen. Gelukkig bood een koppel, dat in 2018 ook al de kat Alfie van ons adopteerde, aan om Bufi ook een thuis te bieden. Zoals te zien is op de foto’s zijn zowel Bufi en Alfie erg blij met dit besluit.

Het heeft even geduurd. Na twee jaar in de opvang te hebben geleefd is Brando verhuist naar de UK. Het ziet eruit alsof hij zeer tevreden is met de nieuwe situatie.

Fenna werd met haar vier pups bij de opvang poort achtergelaten. De pups vonden al snel een thuis, maar gelukkig kan ook moeder Fenna nu aan haar nieuwe leven beginnen.

 

De mooie en vriendelijke hond Nena was erg angstig toen ze gevonden werd in de campo. Dankzij haar pleegmoeder kreeg ze langzaam haar vertrouwen in mensen weer terug. Inmiddels heeft ze haar thuis gevonden en het is op de foto’s duidelijk te zien hoe gelukkig ze daar is.

 

Saffie maakte in juni de reis naar Engeland waar haar nieuwe baasjes op haar zaten te wachten. Dat was inclusief een nieuwe grote broer in de vorm van hond Guinness. Saffie en Guinness werden al snel goede vrienden en zoeken elkaars gezelschap graag op.

 

Christy werd als pup op kerstavond bij de poort van onze opvang achtergelaten. Inmiddels is ze uitgegroeid tot een prachtige dame, die recent haar definitieve huis heeft gevonden. Een kerstsprookje.

 

 

De zeven jaar oude Chay was erg mager toen hij zwervend op straat gevonden werd. Hij heeft tien maanden doorgebracht in onze opvang en zich ontwikkeld tot een mooie en stoere hond. Ook hij heeft nu ook een liefdevol thuis gevonden.

 

Total Page Visits: 2437 - Today Page Visits: 2