Maandoverzicht September bij PAWS-PATAS

In de eerste week van September vertrok er een transport naar Nederland en Engeland.

De honden en katten voor de Nederlandse stichtingen werden de volgende dag mooi op tijd afgeleverd op hun voorlopige bestemmingen in Nederland: twee van onze plaatsingspartners. Opnieuw een groep dieren die met de hulp van de met ons samenwerkende opvangcentra een nieuwe en veilige toekomst tegemoet gaan in het noorden.

Inmiddels staat er al weer een rit in de planning want het is druk in het asiel. De Corona situatie brengt maakt dat er meer honden en katten worden achtergelaten die ook duidelijk huisdieren geweest zijn. Gelukkig worden er ook  dieren lokaal geplaatst.

In dit maandoverzicht staan enkele indrukken van nieuwe gasten in het asiel, maar ook van dieren die een nieuw tehuis hebben gevonden.

Vorig jaar werden vier kleine pups dichtbij de opvang achtergelaten. Lobbes was een van deze pups en hij werd geplaatst in Nederland. Hij heet nu Lobos en heeft onlangs zijn eerste verjaardag gevierd met zijn liefdevolle familie die dol op hem is.

 

Lasco, de broer van Lobbes, heeft ook zijn eerste verjaardag in zijn nieuwe huis mogen vieren.  Degene die alle pups uit het nest waartoe Lasco behoorde toendertijd heeft opgevangen,  besloot Lasco te adopteren. Wij begrijpen maar al te goed dat de pleegouders deze knapperd niet konden weerstaan.

 

Een luie zondag: soms zegt een foto meer dan woorden. Quince voelt zich duidelijk erg op zijn gemak in zijn nieuwe thuis. Geweldig om te zien.

 

 

 

Deze prachtige pups wonen momenteel in onze opvang. Doordat er recentelijk zoveel dieren bij de opvang poort achtergelaten zijn, is er een gebrek aan ruimte in de opvang ontstaan. We zijn dan ook weer dringend op zoek naar pleeggezinnen in Spanje om tijdelijk dieren voor ons op te vangen. Dat ook het asiel midden in een pandemie zit die Spanje hard heeft getroffen, helpt hier natuurlijk niet bij.

 

Black is beautifull!
Deze prachtige moeder werd samen met haar twee zonen achtergelaten bij de poort van de opvang. Allen met een prachtige diepzwarte vacht, mini panters. De familie  had wat tijd nodig om bij te komen van wat hen is overkomen, maar ze genieten nu volop van alle aandacht die ze ontvangen.

 

Iemand hoorde een kitten om hulp roepen, het diertje zat onder de motorkap van een auto. Het kleine dametje werd bevrijd en was gelukkig ongedeerd. Het poesje weegt maar 500 gram en woont nu in een pleeggezin om aan te sterken en op te groeien.

 

Benji stond miauwend voor onze opvang poort, niet zoals andere katten in een doos of vervoersmand. Wat dus precies zijn verhaal is weten we niet, maar hij is nu veilig bij ons. Het is een schattig klein kereltje die momenteel wegens gebrek aan ruimte in de algemene katten ruimte tussen de volwassen katten woont. Geen enkel probleem voor hem.

Deze prachtige pups zijn recentelijk bij onze opvang binnengekomen. Het zijn vier teefjes en een reutje van zo’n acht weken oud. De hondjes worden op korte termijn nagekeken door de dierenarts en daarna kan hun vaccinatieschema een aanvang nemen. De pups hebben het geluk op te mogen groeien in een liefdevol pleeggezin.

Maurice heeft zes jaar doorgebracht in de opvang, maar heeft nu eindelijk zijn thuis gevonden. We zijn zijn nieuwe baasjes zeer dankbaar dat ze hem zo’n geweldig en liefdevol plekje bieden om de rest van zijn leven door te brengen. Maurice is een speciale hond voor vele van onze vrijwilligers die door de jaren heen in onze opvang gewerkt hebben. We wensen Maurice en zijn nieuwe familie een prachtige toekomst toe!

Een jaar geleden werd Fido samen met zijn nestgenoten achtergelaten bij de opvang. Een vrijwilliger uit Nederland viel voor hem en adopteerde Fido.

 

 

De pup is uitgegroeid tot een prachtige hond die nu een heel mooi leven leidt in Nederland.
Cosmo (de broer van Fido) werd net als zijn broer vorig jaar geadopteerd. Deze zwarte schoonheid geniet nu enorm van zijn nieuwe leven.


Cosmo                                               Fido

Na ruim een jaar in de opvang heeft Jose zijn perfecte plekje gevonden. We zijn enorm blij voor hem.

Total Page Visits: 2392 - Today Page Visits: 1