September bij PAWS-PATAS.

Tot op heden zijn er in 2018 62 katten en kittens achtergelaten bij onze opvang, waarvan meerderen in slechte gezondheid. Onze cattery bestaat uit 4 algemene verblijven, 4 kleine quarantaine ruimtes, plus een gedeelde ruimte voor oudere katten. Wegens ruimtegebrek zijn we recentelijk begonnen met het renoveren en aanpassen van  verblijven buiten de cattery om de grote aantallen katten onder te kunnen brengen. Jong volwassen katten zitten soms in verblijven met te weinig ruimte en oudere katten raken gestresst door overbevolking in hun verblijf.

Ons toegewijde team van cattery vrijwilligers heeft moeite met de werkdruk van twee drukke diensten per dag, dus we verwelkomen elke hulp van lokale mensen die van katten houden en een paar uur per week zouden kunnen helpen. De nieuwe verblijven waar momenteel aan gewerkt wordt zijn nog simpel maar al wel functioneel. We zijn dan ook hard bezig met fondsenwerving om deze verblijven goed in te kunnen richten met bijv. planken, een gootsteen en een goede elektriciteitsvoorziening. We hebben het geluk dat we een kleine groep mensen hebben die ons regelmatig helpen bij het opvangen van de achtergelaten kittens. Socialisatie is een van de belangrijkste taken bij het plaatsen van katten. Zonder pleeggezinnen zouden we de grote aantallen katten die binnen blijven komen niet aankunnen. Kort geleden stond er zelfs een rijtje transport kennels bij de poort!

We weten allemaal dat de oplossing van het probleem ligt bij het steriliseren van de katten en blijven lokale mensen dan ook stimuleren om straatkatten niet enkel te voeren maar ook te laten steriliseren. PAWS-PATAS neutraliseert waar mogelijk kattenkolonies om zo het aantal zwerfkatten te beperken. De middelen en mankracht zijn beperkt maar desondanks blijft het sterilisatie programma een prioriteit.

Met zoveel kittens in de cattery worden de krabpalen zeer intensief gebruikt, zo intensief dat sommigen niet meer bruikbaar zijn. De schuldigen van de vernietiging van de laatste krabpaal zijn Jinxy, Bruce, Anna en Julia.

In 5 weken tijd hebben de kittens van het Poldark nestje al veel meegemaakt. Van achtergelaten worden in een doos, naar een comfortabel pleeggezin bij Merlin de hond en nu het wonen in de cattery. Wij zijn dol op rode katten in onze cattery. Nog niet eerder hadden we zoveel rossige tijgers die bekend staan om hun ondeugende karakter. We vinden ze allemaal geweldig, ook onze rode Grumpy de buitenkat, die zijn naam echt eer aan doet.

 

Deze maand hebben we opnieuw geweldige vrijwilligers in onze opvang mogen verwelkomen, zoals de Nederlandse Daphne. Deze jongedame doet ook vrijwilligerswerk bij een van onze plaatsingspartners in Nederland, hetgeen het extra leuk maakt voor haar om de honden in Spanje te zien. Heel erg bedankt voor al je harde werk en toewijding, Daphne!

We zijn ook erg blij dat Tamara al voor de tweede keer dit jaar vanuit België naar onze opvang is afgereisd om vrijwilligerswerk te komen doen.  Tamara komt ons nu al enkele jaren helpen met de verzorging van onze dieren en we kijken altijd weer uit naar haar komst; ze is een deel van de PAWS-PATAS familie. Op de foto’s is te zien hoe dol onze Podenco Frenchy is op Tamara; hij vind het geweldig dat ze er weer is om voor hem en de andere honden te zorgen.

 

Helaas was het voor sommige vrijwilligers weer tijd om terug naar huis toe te keren.Op de foto zie je hoe Arizona afscheid neemt van de Schotse Rebecca.

Rebecca heeft 3 weken lang vrijwilligerswerk gedaan in onze opvang. Zij is een harde werker die zich niet tegen liet houden door de hete Spaanse zon en de daaraan verbonden hoge temperaturen. We zijn haar dan ook erg dankbaar voor al haar werk en inzet en zullen haar missen.

Halverwege de maand begon het hard te regenen in de regio, heel hard. Binnen de kortste keren trad de rivier buiten haar oevers en overspoelde de gehele toegangsweg naar het asiel. Auto’s konden nog net op tijd het asiel binnen worden gereden om op hoger terrein te parkeren. Het terrein van het asiel stond voor een deel tijdelijk onder water waarbij de hoge waterstand van de langsrazende rivier niet hielp om het snel af te voeren.

   

De verblijven en hokken van de dieren hielden het droog en er is geen gevaar voor de bewoners geweest. Maar de toegangsweg was niet meer te herkennen. De strip modder op de foto was de toegangsweg. Een deel van de geasfalteerde gemeenteweg is ook verdwenen in de vloed. De volgende morgen was het asiel weer helemaal droog, maar de weg was vernield zodat er maandagmorgen een grondverzet machine moest komen om een bruikbare doorgang te creëren. Drinkwater voor de vrijwilligers werd lopend  met de hand aangevoerd, goede rubberlaarzen zijn daarbij hard nodig. Er is uiteraard de nodige schade, maar onze dieren en de mensen zijn veilig geweest en dat is wat het meeste telt.

  

Op de foto zie je onze vrijwilligsters Angelique, Emeline, Nienke, Mannon, Loes, Tamara en Kia. Deze 6 geweldige jongedames uit België en Nederland hebben er, samen met onze asiel manager Yvonne en kattenteam vrijwilligsters Vicky en Sue, voor gezorgd dat alle dieren gevoerd werden en droog en veilig waren tijdens de storm die over Almeria heen trok. Ondanks dat de regen hevig bleef stromen, waren de dames vastberaden om hard door te blijven werken, zodat dat alle honden en katten verzorgd werden. Iedereen in het asiel en onze dieren zijn hen dan ook erg dankbaar voor hun hulp.

Molly, een 7 weken oude pup werd in slechte conditie achtergelaten op de weg naar de opvang. Ze was bedekt met vlooien en teken, haar buikje was volledig opgezet van de wormen en ze was ernstig uitgedroogd. Inmiddels is ze onderzocht en behandeld door onze dierenarts. Na een goede maaltijd, een bad en goede nacht rust in een zacht mandje gaat het alweer beter met haar, maar ze is nog steeds wat zwak.

Julian, een klein oud hondje dat bij PAWS-PATAS verbleef, had het geluk gehad dat hij in Mei naar Nederland mocht komen. Hij was erg gewenst door iemand die volledig voor hem was gevallen en het oude hondje een mooie oude dag wilde geven. Julian arriveerde dan ook in mei en vond het allemaal direct gezellig en prima. Gezien het feit dat hij een knie-operatie moest ondergaan werd er geld ingezameld door Dierenopvang Koningen en PAWS-PATAS vrijwilligers en Julian werd dan ook met succes geopereerd.

Julian heeft het zeer naar zijn zin in zijn nieuwe huis. Hij wil niet mee wandelen, maar dat is geen verplichting op zijn leeftijd. Julian is heel erg leuk, lief en eigenwijs. Prachtig dat zo’n oud diertje een kans kreeg om zijn oude dag in een privé-omgeving te mogen doorbrengen.

De derde week van September vertrok er een transport met honden en katten aan boord naar Nederland. Nadat de dieren voor onze Nederlandse plaatsingspartners op hun bestemming waren aangekomen, is de bus doorgereden naar  de veerboot bij Hoek van Holland op weg naar Engeland om ook daar dieren naar hun nieuwe thuis te brengen.

Total Page Visits: 2880 - Today Page Visits: 1