Renovatie & onderhoud gebouwen bij PAWS-PATAS.

Het asiel heeft door de jaren heen behoorlijk geleden onder de extreme weersomstandigheden en het intensieve gebruik van de gebouwen. Er is dan ook immer een lange lijst van werkzaamheden die verricht moeten worden, maar de benodigde fondsen voor het geheel ontbreken zodat er telkenmale slechts een deel kan worden opgeknapt.

Momenteel worden de afvoeren en drainage aangepast aan de moderne eisen, zodat er kortgeleden de nodige graafwerkzaamheden zijn verricht.

     

Het grote kennel blok (Hunting Block) was er slecht aan toe met afbladderende kalk,  afbrokkelende vloeren en kennel deuren die roestig werden.

Daar is nu verandering in gekomen door betegeling aan te brengen en nieuwe vloeren te leggen, maar het werk is nog niet volledig voltooid.

De cattery kende lekkages in het dak, waar inmiddels aan is gewerkt. Het recent gebouwde intake-gebouwtje voor nieuwe katten heeft wat praktische aanpassingen ondergaan.

De oude intake-kennels voor honden die niet meer voor dat doel konden worden gebruikt zijn nu volledig gerenoveerd omgetoverd tot ruime katten-kennels voor nieuwe gasten.

                  

Een nieuw intake-kennel blok werd drie jaar geleden in gebruik genomen en daarmee is het werk voor de vrijwilligers en de behuizing voor nieuwe honden in deze intake-unit sterk verbeterd.

 

 

Afgelopen weekeind spoelde de toegangsweg naar het asiel plus een deel van het gemeentelijke asfaltweggetje weg. Er wordt momenteel hard gewerkt om de ravage te veranderen in een  nieuwe toegangsweg. Hiervoor wordt uiteraard zwaar materieel ingehuurd. De regenbuien kunnen zeer heftig zijn, hetgeen in een bergachtige omgeving resulteert in overstromingen en buiten hun oevers tredende rivieren in de lager gelegen gebieden. De snelheid waarmee het water opkomt en de hoeveelheid regen zijn nauwlijks voor te stellen. Binnen korte tijd is de uitgedroogde harde grond van de weg veranderd in een snelstromende rivier.

  

Stof,  overdadig water, hitte en zonlicht eisen immer een tol aan de gebouwen en het terrein.

Total Page Visits: 3964 - Today Page Visits: 1