Enkele dagen bij PAWS-PATAS, eind september.

Na zeven maanden was het tijd om even naar  PAWS-PATAS toe te gaan.  Zoals altijd goed gevulde dagen waarbij het steeds weer een plezier is om mensen en dieren opnieuw te ontmoeten. Het was nog steeds 30 tot 32 graden, warm genoeg.

 

Eerst moeten natuurlijk alle nieuwe honden worden bekeken. Een van hen, Bruno, een jonge herder is erg vrolijk en spelen met hem was plezier voor twee. Roger is een Sharpei kruising, een bijzondere hond om te zien en vriendelijk.

Vier puppies waren erg geïnteresseerd in een voor hen vreemd persoon bij de kennel en foto’s maken was derhalve bijna onmogelijk. Stilstaan is er niet bij!

Bij een rondgang door het asiel werden foto’s gemaakt van recent opgenomen honden en uiteraard ook van enkele van onze “langzitters”. Helaas zijn er  veel honden die lang in het asiel moeten blijven omdat ze niet makkelijk te plaatsen zijn. Onze twee Mastiff’s, Dani en Izzy, wonen nu  drie jaar bij ons. Het zijn geweldige honden, maar zij moeten samen geplaatst worden en hebben een speciale plek nodig met veel ruimte en een leven wat zich voornamelijk buiten afspeelt. Zij zijn waarschijnlijk als waakhonden op een terrein gebruikt en daar opgegroeid.
Waken, de boel in de gaten houden en met elkaar zijn is het enige leven wat zij kenden voordat ze bij het asiel aan het hek werden gebonden. Ze zijn een stuk socialer geworden, maar zullen nooit als huishond kunnen functioneren. We hopen dat er ooit in de omgeving een plek voor hen is waar ze de rest van hun leven in relatieve vrijheid mogen doorbrengen.

De lieve Dogo Argentino Tino heeft een voedsel en zonallergie en is daarmee een moeilijke hond om te plaatsen. Het dieetvoer is erg duur en het asiel heeft dan ook een speciaal sponsor fonds voor Tino.

 

De cattery zit vol met prachtige katten die zonder uitzondering graag met je willen praten en contact maken. Leo the Lion zit nog in een intake kennel, maar ook hij wilde wel even dag zeggen.

Bij het verlaten van de cattery wachtte deze verrassing: De Poldark kittens in een geweldige pose voor een foto.  Ze zijn fantastisch!

Een gemotiveerd team engelse en nederlandse caravan vrijwilligers waren bezig met hun dagelijkse werkzaamheden bij zowel de honden als de katten.

Bij een bezoek aan het open water-reservoir kwamen twee schilpadden even kijken wie er nu bij het hek stond. Totaal niet bang, wel nieuwsgierig. Het reservoir heeft tevens salamanders, kikkers en vissen als bewoners. Elke plek die permanent water bevat in een droog land ontwikkeld binnen de kortste keren een mini-water wereld.

Het asiel blijft een bijzondere plek, een klein stukje land waar dieren een veilig onderkomen hebben.

 

Total Page Visits: 2638 - Today Page Visits: 1