Maandoverzicht augustus bij PAWS- PATAS

Dit zijn de 3 maanden oude George, Mildred en het stel Didi en Fudge. George is 6.8kg en Mildred is 7.3kg dus ze lijken op de foto veel groter dan ze in werkelijkheid zijn. Beiden zijn erg knuffelig en dol op spelen. Mildred speelt graag met water wat haar helpt af te koelen in de hete spaanse zon, George is het rustige broertje.

  

Didi is de meest aanhankelijke van het tweetal Didi en Fudge. Fudge komt wel bij je op schoot zitten, maar nooit lang gezien hij te druk is met het onderzoeken van de wijde wereld. Beiden zijn erg levendig en dol op spelen en rondrennen. Het zijn twee erg vriendelijke en zelfverzekerde kleine pups.

Veel van de achtergelaten pups zijn te jong en kwetsbaar om de opvang binnen te komen.  Daardoor moeten  ze dan kortstondig in een grote bench  verblijven tot we een pleeggezin voor ze vinden die hen wil verzorgen tot ze oud genoeg zijn om veilig naar de opvang toe te komen. Door de grote hoeveelheid pups die achtergelaten worden bij de poort word het steeds moeilijker om lokale pleeggezinnen voor hen te vinden. We zijn de pleeggezinnen die steeds weer bereid zijn om onze pups tijdelijk op te nemen in hun gezin dan ook heel erg dankbaar.

In een van onze pleeggezinnen woont een wel heel bijzondere pleegouder. Doorgewinterde kitten verzorger, Merlin de hond, heeft een flinke kluif aan het PAWS-PATAS Poldark nestje. Demelza, Lizzie en Morwenna zouden de strijd om de comfortabele mand absoluut gaan winnen. Arme Merlin!

In de lente werd Annabelle met haar 9 kittens achtergelaten bij de opvangpoort. Ze was erg vermagerd en uitgeput wegens de vele kittens die ze moest voeden. Nadat de kittens gespeend waren werd Annabelle gesteriliseerd en opgenomen in een pleeggezin om aan te sterken. Dat heeft haar duidelijk veel goed gedaan. Annabelle (linker foto) is een prachtige en lieve dame die graag bij mensen is en een rustige omgeving erg waardeert.

 

Zo’n 3 maanden geleden werden deze zieke kittens gevonden op een lokale golfbaan. Ze zijn in die tijd enorm opgeknapt en gegroeid dankzij de goede zorgen van hun geweldige pleeggezin. Op de rechter foto hierboven is het verschil te zien: van zielige stakkers naar mooie jonge katten.  Het prachtige kleine poesje werd gevonden door een koppel dat op vakantie was in Garrucha. Deze mensen waren zo aardig om nog enkele dagen voor haar te zorgen, zodat wij ondertussen op zoek konden gaan naar een lokaal pleeggezin of nieuw baasje. Onze cattery is inmiddels overvol dus daar kon ze helaas niet terecht. Het is een erg vriendelijk poesje van zo’n 2 maanden oud en zij is inmiddels geplaatst.

Een makelaardij genaamd NICLA Property Consultancy in Las Buganvillas blijft PAWS-PATAS voor een tweede jaar sponsoren en doneert daarmee 250 euro aan het katten sterilisatie project. De eigenaar, Claus van Mierlo, trad in zijn vaders voetstappen en werkte voorheen samen met hem in Nederland, maar is in 2005 naar Spanje verhuist waar hij zijn eigen makelaardij is begonnen. Claus en zijn partner Ali zijn trotse sponsors van PAWS-PATAS.
Zij wonen in een zelfgebouwd huis met 3 katten en 1 hond, allemaal dieren geadopteerd uit een opvang. PAWS-PATAS is hen erg dankbaar voor hun sponsoring en extra bijdrage, door belangrijke financiële hulp als deze kunnen we ons sterilisatie project voort blijven zetten.

We werden gevraagd te helpen bij het vinden van een nieuw thuis voor dit leuke, kleine hondje, dat aan de staat van zijn vacht te zien al een tijdje op straat rondzwierf. Hij is een beetje afwachtend, maar zal met veel liefde en aandacht snel veranderen in een vrolijke metgezel. Gelukkig hebben we een nieuw baasje voor hem weten te vinden in Engeland. Hij zal eerst worden opgenomen in een pleeggezin in Spanje tot zijn paspoort en medische checks helemaal in orde zijn. Daarna zal hij verhuizen naar Engeland waar met smart op hem wordt gewacht. We zijn iedereen die heeft meegeholpen het verhaal van dit kleine kereltje tot een mooi einde te brengen erg dankbaar.

Enkele van onze katten en een hond zijn eind augustus op reis gegaan en inmiddels veilig in Engeland aangekomen om daar door hun nieuwe eigenaren te worden opgenomen. Aangezien er in de kattenopvang en op het asiel veel Engels wordt gesproken zal de taal voor hen geen problemen opleveren.

We zetten deze maand ook graag nog een van onze bijzondere honden in het zonnetje. Onze knappe Bart is erg afwachtend naar vreemden toe en heeft moeite om ze te vertrouwen.
Hij is wel dol op zijn vaste verzorgster Viv en vertrouwt haar volledig, zoals te zien is in de manier waarop hij Viv begroet. Het kost wat meer tijd voor hem om nieuwe mensen te leren kennen en een vertrouwensband met ze op te bouwen. Bart gaat graag wandelen in de campo met zijn vriendin en kennelmaatje Amora, hij kan erg goed met haar overweg.

 

Total Page Visits: 2628 - Today Page Visits: 1