Recent bezoek aan het PAWS-PATAS asiel

Eind januari  op reis om het asiel, de vrijwilligers en natuurlijk de aanwezige dieren weer te zien. De Algemene Ledenvergadering, een jaarlijks gebeuren, werd gehouden op zaterdag 1 februari en deze vergadering is altijd een reden om naar het zuiden af te reizen, veel vrijwilligers te ontmoeten en natuurlijk ook om de asieldieren en het asiel te zien.

Vanaf Alicante Aitport is het asiel 230 km. zuidwaarts. De rit over de zo lege wegen door een afwisselend landschap met bergruggen, sommigen met sneeuw op de toppen en prachtige vergezichten blijft een plezier als je uit het zeer drukke Nederlandse verkeer komt.

Het asiel was enkele dagen tevoren getroffen door regen en hoog water, maar inmiddels was het weer geheel droog en ook de oprit naar het asiel was gerepareerd en goed berijdbaar. De weg, die door de rivier loopt, kon zonder moeite worden bereden.

Aangezien er binnen 10 dagen een transport met honden en katten naar Nederland en Duitsland zou vertrekken was het natuurlijk zaak om alle toekomstige reizigers te ontmoeten.
Goed om te zien dat er momenteel niet heel veel honden zitten, de huidige aantallen zijn nu even redelijk stabiel maar dat kan toch weer zomaar veranderen. De foto’s laten enkele van de asielbewoners zien.

 

De Algemene Ledenvergadering had een hoge opkomst aan leden. Het is plezierig dat zoveel mensen de moeite hebben genomen om te komen om te vernemen hoe het afgelopen jaar is verlopen en wat er het komend jaar te verwachten is. Tevens is deze vergadering het moment waarop veranderingen in het bestuur kunnen plaatsvinden en mensen ge-of herkozen kunnen worden. Bestuursleden van verschillende afdelingen van de organisatie hielden een korte voordracht over specifieke onderwerpen binnen hun werkgebied en uiteraard gaven de president en penningmeester elk een overzicht van de activiteiten en gebeurtenissen alsmede een uitleg over het financieel jaaroverzicht. Na afloop was er gelegenheid om wat te drinken, tapas waren uiteraard voorhanden en veel mensen bleven na afloop nog napraten en van het mooie weer genieten op het terras.

Een mooie donatie maakt dat er nu een aanvang kan worden gemaakt met het bouwen van een klein blok quarantaine kennels. Hier wordt al jaren voor gespaard, maar met hulp van de donatie kan er nu daadwerkelijk begonnen worden met de bouw. Ook dienen delen van hekwerk en stalen deuren van kennels te worden vervangen, dit staat nu ook op de lijst van klussen die gerealiseerd kunnen worden. Jonge pups zoals hier op de foto kunnen dan direct in een adequate ruimte worden opgevangen.

Tevens is er goede hoop dat een grote Engelse organisatie bereid is om met het asiel samen te werken om een grote TNR (Trap-Neuter-Release) operatie op te zetten om de zwerfkatten populatie terug te dringen. De faciliteiten die voor dit project behoeft zijn nog niet allen gerealiseerd, maar als het lukt om de benodigde ruimtes en mensen te krijgen die kunnen helpen en de gemeente haar medewerking blijft verlenen, maakt dit project een goede kans van slagen. Genoeg dingen op onze verlanglijst die we graag dit komend jaar hopen te realiseren.

Total Page Visits: 2736 - Today Page Visits: 1