Maandoverzicht januari 2020 bij PAWS-PATAS.

Dit zijn Mickey en Minnie die in zeer slechte conditie bij de opvang aankwamen. Zij werden geadopteerd door een van onze vrijwilligers uit het buitenland en hebben nu het leven gekregen dat ze verdienen. Hoewel de vreemd gevormde oren in eerste instantie een aangeboren afwijking leken, bleek bij later onderzoek toch dat de katten verminkt zijn doordat hun oren als jonge kittens zijn afgeknipt. Minnie en Mickey zijn nu veilig en zijn gelukkig samen geadopteerd. Het is voor hen goed afgelopen.

Murdock, die we (samen met Lina) op straat vonden, is het jaar zeer goed begonnen op schoot bij z’n nieuwe baasje in Duitsland. 19 oktober jl. gevonden, t/m 12 december in een pleeggezin in Spanje gezeten en op 13 december met het transport van PAWS-PATAS meegereisd naar Duitsland, waar al snel een thuis voor deze lieverd gevonden werd.

 

Nog een verhaal met goede afloop. Mia had ooit een thuis, maar werd achtergelaten. Buurtbewoners voerden haar, maar ze verwilderde steeds meer. Gelukkig vond ze een begripvol pleeggezin die haar de tijd gaf weer aan mensen te wennen en haar dit jaar zelfs officieel adopteerde.

Het komt regelmatig voor dat een pleeggezin zo gehecht raakt aan de dieren die ze voor ons opvangen dat ze ze uiteindelijk zelf adopteren. Dat gebeurde ook met Minnie en Thumbelina, zij hebben het geluk dat ze bij hun pleegmoeder Christine en haar andere katten en honden mogen blijven wonen. Een van die andere katten is Tia, ook een PAWS-PATAS kitten uit 2018.
We ontvingen een zeer verontrustend bericht van een dame die dagelijks katten-kolonies voert in de omgeving van de opvang. Op oudjaarsdag vond ze blikjes die niet alleen gevuld waren met sardientjes, maar ook metalen pinnen bevatten. Er zijn gelukkig nog geen katten gevonden die er van gegeten lijken te hebben, maar we maken ons natuurlijk wel zorgen dat dit mogelijk geen eenmalige actie was. Zeker de mensen die zich elke dag inzetten om voor deze dieren te zorgen zijn erg ongerust na deze vondst.

Op 6 januari werd Drie Koningen gevierd in Spanje, een dag waarop families cadeautjes ontvangen. De kleine jongen Taylor was zo lief zijn zakcentjes te gebruiken om cadeautjes te kopen voor de dieren in onze opvang. Hij liet de presentjes voor ons achter bij een van onze outlet winkels in Mojacar. We zijn allen geraakt door dit lieve gebaar, enorm bedankt Taylor!

Deze knappe, lieve pup werd ‘s avonds midden op de weg gevonden en naar onze opvang gebracht. We hebben hem de naam Remi gegeven en gaan hem onderbrengen in een lokaal pleeggezin zodra we een mogelijkheid voor hem gevonden hebben.

Deze twee jonge kittens werden gevonden zonder moederpoes in de buurt. Ze zijn nog afhankelijk van moedermelk dus zullen met de fles grootgebracht moeten worden. Ze lijken verder gelukkig wel in goede gezondheid te zijn. We hebben ze de namen Rio en Olula gegeven en zullen hen onderbrengen in een lokaal pleeggezin.

Taffy en Topaz hebben een jaar in de opvang doorgebracht totdat een van onze vrijwilligers Topaz adopteerde en mee naar huis nam. Een vriend van de vrijwilliger, die slechts 20 minuten verderop woont, adopteerde Taffy en nu zien ze elkaar dus nog regelmatig. Een prachtig einde van hun verhaal in de opvang en mooi begin van de rest van hun leven.

Wat ziet ze er toch gelukkig uit! Serena (heet nu Sky) werd een paar maanden geleden achtergelaten bij de opvangpoort met acht pups. Zij vond haar thuis in Engeland en geniet daar volop van haar nieuwe leven. Geweldig om te zien.

 

Pepe werd afgelopen juli gevonden in een boodschappentas. Hij was ernstig ondervoed, maar tevens zo ziek dat hij geen eetlust had. Nu, zes maanden later, is hij volledig hersteld en heeft hij het gezin gevonden waar hij de rest van zijn leventje heerlijk op schoot wil doorbrengen. We wensen hem een geweldig leven toe.

Het asiel is, zoals bijna elk jaar een keer gebeurt, getroffen door een storm met zware regenval. Alle dieren en mensen in de opvang zijn gelukkig veilig en droog dankzij de inzet van onze vrijwilligers. Op de foto is de toegangsweg naar het asiel te zien, veranderd in een wilde rivier.

 

Tino heeft na vijf jaar in de opvang eindelijk zijn eigen thuis gevonden. Drie maanden geleden werd hij opgenomen in een pleeggezin. De pleegouder raakte zo gehecht aan Tino dat hij mag blijven. Helaas heeft Tino maar twee maanden van zijn nieuwe bestaan mogen genieten. Hij werd opeens ernstig ziek en bleek 

 

longkanker in een vergevorderd stadium te hebben zodat de beslissing om hem in te laten slapen onvermijdelijk was. We zijn dankbaar dat hij het laatste stukje van zijn leven nog buiten het asiel in een fijne omgeving heeft mogen doorbrengen, maar vinden het erg verdrietig dat het maar zo kort heeft mogen duren.

 

Total Page Visits: 1717 - Today Page Visits: 1