Renovatie en uitbereiding intake en isolatie kennels.

Gedurende geruime tijd bestaan er plannen om de intake kennel faciliteiten uit te breiden, het is hard nodig. Er wordt al lange tijd geld ingezameld om deze plannen te realiseren en met de hulp van een mooie donatie is het nu zover dat er een aanvang kan worden gemaakt.

De eerste werkzaamheden om meer ruimte te creëren voor nieuw binnen komende honden zijn begonnen. Op de foto’s is te zien hoe het bestaande intake-kennel blok deel gaat uitmaken van een groter geheel, waarbij aan de andere kant van de doorgang een kennelblok met vijf kennels komt. De intake kennels kijken dan uit op een 1.50 meter hoge muur die vanaf die hoogte uit hitte werende glaspanelen omhoog gaat tot aan het dak. Beide kennel blokken zullen onder één dak komen met een doorgang tussen de blokken in.

 

De vijf kennels in het nieuwe blok worden door de glaswand volledig van de buitenwereld afgesloten, hetgeen minder risico geeft of besmettingen van buiten af. Achter de glazen panelen wordt fijn gaas geplaatst zodat bij hoge temperaturen de panelen open gezet kunnen worden. Uiteraard worden ook hier desinfecterende baden voor elke kenneldeur geplaatst. De deuren van dit blok zullen niet van hekwerk zijn maar gesloten. De honden die binnenkomen gaan via een ingang met twee deuren naar binnen en naar hun isolatie kennel. Na 10 dagen en wanneer zij  in goede gezondheid verkeren,  verlaten ze hun kennel via een uitgang aan de andere kant van het gangpad naar de normale asiel behuizing, dit ook via dubbele deuren.  Met deze maatregelen wordt zoveel mogelijk contact met de buiten-omgeving vermeden.

Airconditioning kan in dit gedeelte worden toegepast en er kan mogelijk ook een luchtververser worden toegevoegd. In het nieuwe blok komen tevens een douche en een verkleed ruimte voor de vrijwilligers die in dit gedeelte werken zodat zij zonder het gebouw te verlaten hun beschermende kleding en handschoenen/schoeiels kunnen gebruiken.

 

De eerste fundatie voor de nieuwe kennels worden nu neergezet, op de foto zijn enkele steunpunten zichtbaar. Met een beetje geluk zou het project voor de zomer al een heel eind op weg kunnen zijn.

Mocht u bij willen dragen aan de bouw en realisatie van de uitbreiding kunt u uw gift overmaken via deze link onder vermelding: Gift Isolation-kennels.

Total Page Visits: 2135 - Today Page Visits: 1