PAWS/PATAS in 2021

De afgelopen periode vonden een groot aantal van onze honden en katten een nieuw tehuis, waarbij veel dieren locaal werden geplaatst. December was derhalve een maand waarin de kerstwens dat alle honden en katten  een eigen huis mogen vinden  voor veel dieren werkelijkheid werd, fantastisch.

Het laatste transport naar de UK arriveerde daar op 31 december, net voordat de nieuwe wet en regelgeving voor de UK na  Brexit inging.

Het eerste transport naar het noorden, half februari zal de UK niet aandoen om dieren te brengen, maar om de nieuwe transport auto  aldaar te laten keuren voor diertransporten onder Engelse regels.

Er gaan honden en katten op de auto die in Nederland worden afgeleverd bij onze diverse plaatsings-adressen, de auto gaat daarna leeg het Kanaal over voor de genoemde keuring.

Twee certificaten, een voor de EU en een voor de UK,  is een van de dingen die post-Brexit, moeten worden aangepast. Het zal enige tijd duren voordat alle processen en aanpassingen zijn uitgewerkt, daar er  diverse nieuwe regels zijn gekomen voor diertransporten naar de UK.

 

Helaas begon het nieuwe jaar voor het asiel niet  zo positief. Deze twee pups, pas enkele dagen oud, werden in Vera in een vuilnisbak gevonden. Gelukkig merkte iemand hen op en heeft de diertjes naar onze opvang gebracht. We doen ons best om de kwetsbare hondjes met flessenvoeding door deze moeilijke eerste periode heen te krijgen. De vuilcontainers en, erger nog, de ondergrondse containers, blijven een gewilde plek om jonge dieren achter te laten.

Het blijft voor ons altijd verbijsterend en erg naar om te zien. Sterilisatie campagnes blijven hoogst noodzakelijk, uiteindelijk is dat de enige weg die echt bijdraagt aan een oplossing.

Humphrey werd in slechte conditie bij de opvang poort achtergelaten. Maar dat heeft hij nu helemaal achter zich gelaten en hij ziet er prachtig uit met zijn volle wintervacht. Humphrey is een echte mensen-kat en vindt de andere katten in de cattery dus niet zo gezellig. Een warme schoot om op te liggen en strelingen door zijn lange lokken, dat is meer zijn stijl.

We ontvingen bijzonder leuke foto’s van enkele geadopteerde katten die de kerstdecoraties erg interessant vinden. Moos, Vera en Duna hadden de boom in hun nieuwe thuis nog niet omgegooid, maar we kunnen niet garanderen dat die boom het tot na de kerst heeft volgehouden.

Na 4.5 jaar in de opvang heeft Pika eindelijk haar thuis gevonden. We zijn erg blij om deze foto van de hond met haar eigen familie te mogen ontvangen. Ze wordt gemist door de vrijwilligers, Pika was een “vaste waarde” binnen het asiel.

Claudia en Carmen maakten kennis met hun nieuwe thuis. Zij kunnen het goed vinden met Dipstick, een PAWS hond die vorig jaar al werd geadopteerd. Gelukkig is de bank groot genoeg voor hen allemaal.

 

 

 

 

Op dit moment is Spanje in sommige delen ontwricht door sneeuwval en hevige kou.

In hooggelegen gebieden in midden Spanje in – 38 graden gemeten. Erg koud en moeilijk voor dieren en mensen, maar zeker voor de zwervende honden en katten die geen onderkomen hebben. De sneeuwval is heftig en veel automobilisten zijn in de problemen geraakt, waarbij sommigen van hen hebben een nacht in de auto hebben moeten doorbrengen. Er is melding gemaakt dat op een bepaald moment 650 wegen waren geblokkeerd. Er zijn nog steeds grote problemen met transport en aanvoer, hetgeen schrijnende situaties voortbrengt.

Tijdens transporten in de winter volgen we nauwgezet de weerberichten over de gehele route; ook in Frankrijk kunnen er problemen met hevige sneeuwval optreden. Een transport moest ooit omdraaien en terugkomen omdat bij Barcelona de wegen geblokkeerd waren.

 

De foto’s van een besneeuwde straat in Madrid geeft wel een prachtig beeld van hoe de stad er nu uitziet, wit en rustig en dat is bijzonder. Een hondenslee in een stad is ook geen alledaagse vertoning, prachtig.

De campo in de ondergesneeuwde gebieden is nu geheel wit en dat geeft een geheel andere indruk.. Altijd goed voor  spoorzoeken: wat voor dieren zijn er in de buurt zijn geweest wordt dan even zichtbaar.

In de omgeving van het asiel is geen sneeuwval, dus voorlopig ook geen door sneeuw veroorzaakte overlast.

 

Total Page Visits: 1611 - Today Page Visits: 1