Moeilijke tijden voor het asiel

Het gaat vervelen, maar natuurlijk blijft de Covid epidemie een groot probleem voor het dagelijks functioneren van het asiel. De druk op onze vrijwilligers is hoog nu er minder mensen uit het buitenland komen en er ook minder lokale vrijwilligers zijn.

Het werk gaat natuurlijk gewoon door, dat mag duidelijk zijn, maar het vergt veel van een kleine ploeg mensen en het einde is nog niet in zicht. De hondenwandelaars mogen uiteraard ook niet komen.
Een strenge lockdown in Spanje is toch iets anders dan in Nederland. Er is een verbod op autorijden tenzij men een vergunning heeft die gebaseerd is op noodzakelijke ritten.

De gemeente-grenzen zijn gesloten hetgeen het nog ingewikkelder maakt. Iedere vrijwilliger heeft een geautoriseerde verklaring bij zich in de auto. Carpoolen mag uiteraard niet. Het overzicht van Cororna gevallen op 19 januari van het deel van Spanje waar het asiel ligt, maakt duidelijk dat  Corona deze keer hard toeslaat in de regio. Bij de eerste uitbraak waren de besmettingen relatief laag, dat is nu echter helaas niet het geval.

Het geplande transport voor februari kan wel vertrekken daar een dierentransport onder een andere regeling valt. Alle voorbereidingen gaan dan ook gewoon door en we hopen dat er geen kink in de kabel komt. Een van de chauffeurs voor dit transport vliegt eind januari naar Spanje en het is dan ook te hopen dat vluchten tussen de UK en Spanje  mogelijk blijven.

Als het meezit gaan er deze keer ook een behoorlijk aantal katten mee, hetgeen een grote verlichting voor de cattery betekent. 
De katten houden elkaar mooi warm in de winter, maar een eigen huis is natuurlijk toch véél leuker.
We willen uiteraard voorkomen dat het zo vol wordt als op deze foto. Goliath, nu nog in een pleeggezin maar hij mag binnenkort ook naar Nederland.

Door de strenge lockdown wordt het nu ook lastiger om dier lokaal te plaatsen, dus de dieren die naar het buitenland gaan hebben geluk.

Opnieuw moeten onze winkeltjes sluiten en dat betekent  een grote aderlating voor de inkomsten. Een transport betekent altijd extra dierenartskosten voor alle handelingen die noodzakelijk en vereist zijn om dieren te plaatsen, waaronder de sterilisaties en castraties die op tijd moeten gebeuren, alsmede een internationaal paspoort en de exit check.

De grote respons op een oproep om mand-bed materiaal voor de dieren,  geplaatst in de locale media, was gelukkig een groot succes en de auto zat tot aan de nok toe vol met donaties. Onze dieren kunnen comfortabel en warm blijven.

 

De donaties die binnenkwamen om Nike door  een operatie die €1300 kostte letterlijk weer op de poot te krijgen, waren dan ook heel waardevol.  De hond gaat goed vooruit.

De hevige sneeuwval in Spanje heeft heel veel overlast bezorgd. Het februari transport komt hopelijk niet in een nieuwe situatie met sneeuw terecht, het is altijd wel spannend in de winter. 
Het is tot nu toe maar één keer voorgekomen dat de auto moest omkeren omdat de snelwegen onbegaanbaar werden. Dit was net ten zuiden van Barcelona, de dieren waren ca. 10 uur later weer terug in het asiel. Niet voor herhaling vatbaar, dus we hopen dat er geen sneeuwval te verwachten is rond de transportdatum.

 

Total Page Visits: 2051 - Today Page Visits: 1