Langzitters geplaatst/ laatste nieuwtjes

“Langzitters geplaatst”

Het gaat om honden die al langer bij ons in de opvang verblijven. We zijn dan ook erg blij te vermelden dat Eric, Amora, Bart en Brad bij de groep dieren horen die afgelopen maand aan hun nieuwe leven begonnen zijn.

Al deze honden waren moeilijk te plaatsen door verschillende redenen, zoals het niet overweg kunnen met andere reuen of teven, een chronische conditie zoals Eric met epilepsie of Maurice die langdurig ziek is geweest. Bart kwam als doodsbange hond in het asiel en bleef een angstig dier ondanks jaren van verzorging en aandacht. Maar ook voor hem bleek uiteindelijk een huis beschikbaar van mensen die hem graag wilden opnemen en de speciale aandacht en zorg die hij nodig heeft willen geven. Eric werd geadopteerd door ex-vrijwilligers die de hond goed kennen en erg dol op hem zijn. Eric is bij hen in goede handen en kan met een regelmatig bestaan plus de medicijnen goed functioneren. Hij is negen jaar oud, maar dat bleek geen bezwaar.

Maurice, vier jaar in het asiel, mag ook gaan reizen en vertrekt deze week naar de UK. Deze honden bevestigen het beleid van ons asiel: de dieren kunnen bij ons blijven , hoe lang het ook duurt en dat is soms een leven lang. En soms lukt het dan uiteindelijk toch om dat éne huis te vinden en kan een dier nog een fijn en goed leven tegemoet gaan.

 

Lady en Henry krijgen daarmee ook een plaats in dit verhaal. Beiden woonden vele jaren op het asiel. Lady werd geplaatst maar stond enige dagen later weer voor de poort van het asiel.  Knap werk voor een hond die in een auto naar onbekende bestemming is gebracht. Lady werd enige tijd later opnieuw geplaatst en binnen niet al te lange tijd stond ze voor het hek te wachten: we hadden het blijkbaar niet begrepen dat zij vond dat ze écht bij de inventaris hoorde. We hebben geen derde poging ondernomen.
Henry herhaalde het trucje en ook hij bleef bij ons. Beide honden waren regelmatige bezoekers op het kantoor en gezellige maatjes voor de vrijwilligers. Beiden zijn heel oud geworden en het voelde leeg toen zij er niet meer waren. Een van de caravans draag de naam “Casa Lady”.

Lockdown In Catalonia.

Helaas is er in Catalonia een uitbraak van het Covid-19 virus geconstateerd met een aantal van 4000 geregistreerde gevallen. Dat is slecht nieuws nu spanje net begonnen is met het openen van de grenzen en de beperkende maatregelen te versoepelen. 
Het gebied rond Barcelona is afgesloten, maar de snelweg blijft open voor doorgaand verkeer. Alle afslagen zijn geblokkeerd dus even van de weg afgaan is er niet bij, maar passage over de weg is (nog niet?) verboden. We hopen dat het komend transport geen hinder ondervindt van deze  ontwikkeling en ongehinderd door de regio kan reizen.

Spaanse adoptie-facebook pagina.

Het wordt steeds belangrijker om lokaal dieren te kunnen herplaatsen nu Brexit voor de deur staat en dit waarschijnlijk de plaatsingen in de UK negatief zal beïnvloeden. Buiten dat is het altijd fijn als er een goed huis in de regio kan worden gevonden. Die huizen zijn er zeker  en het worden er ook meer.

Om dit proces te ondersteunen is daartoe een nieuwe en Spaanstalige facebook pagina ontworpen die recent online is gegaan. Het blijkt reeds op korte termijn reacties op te leveren en heeft een positieve ontvangst.  Vrijwilligers van het Nederlandse team doen ontwerp, update en vertaling. Het asiel geeft de informatie over alle dieren die geadverteerd kunnen worden door en zorgt voor  foto’s  van de beschikbare dieren.

De site heeft files voor honden en katten; bij het aanklikken van een foto wordt een profiel met foto´s en informatie over het dier getoond. Aan de Spaanse kant zijn Spaans-sprekende  vrijwilligers die assisteren bij de huisbezoeken.

Total Page Visits: 1842 - Today Page Visits: 2