Nieuws van en over het asiel

PAWS vrijwilligers hebben de afgelopen weken meerderen malen in actie moeten komen om dieren die in gevaar verkeerden, te vangen en onder te brengen in het asiel.

Ondanks het feit dat de kennels momenteel al overvol zijn,  hebben we toch in moeten grijpen daar deze gevallen  zo schrijnend en gevaarlijk zijn dat er een plekje in het asiel of bij een pleeggezin moest worden gevonden.

Een magere galgo vol littekens liep op een drukke weg en trachtte het verkeer te ontwijken. De vangactie heeft 2,5 uur geduurd, maar de vrijwilligers waren vastbesloten om de hond te vangen. Toen dat eenmaal was gelukt bleek de teef uitgeput te zijn en veel honger en dorst te hebben. Uiteindelijk kwam ze tot rust en wilde ze slapen, eindelijk veilig.

    

 

Een andere hond moest van een drukke weg gered worden nadat hij door zijn eigenaar uit de auto was geduwd en achtergelaten. Het arme dier heeft nog een hele nacht en dag achter elke passerende zwarte auto aan gerend in de hoop dat zijn baas voor hem terug kwam. Dit creëerde levensgevaarlijke situaties. PAWS ging op pad om de hond te vinden en te redden. Gelukkig werd hij opgespoord, gevangen en momenteel is hij veilig aan het bijkomen in het asiel.

 

Een kitten met een zwaar gehavend linkeroog werd in de hete avondzon bij de poort achter gelaten. Het diertje is adequaat opgevangen door onze vrijwilligers, naar een pleeggezin toegebracht en daarna naar een dierenarts. Deze constateerde  dat het oogje helaas niet meer is te redden en dus zal een operatie nodig zijn. Het katje (inmiddels omgedoopt tot “Bat”) knapt langzaam wat op en eet inmiddels weer maar moet eerst  genezen van een luchtweginfectie voordat het de operatie kan ondergaan.

Katten kunnen zich prima redden met eén oog, dus we zien de toekomst voor Bat rooskleurig in.

Gelukkig is er ook positief nieuws te melden. Kort geleden mocht PAWS namelijk weer een geweldige lading voer ontvangen van Medic Animal.  Op de foto is de eerste pallet net uitgeladen in de PAWS-container. Hieronder bevind zich ook veel speciaal voer wat erg waardevol is voor een opvang waarbij diverse honden speciale voeding nodig hebben. Medic Animal maakt het mogelijk om ook deze voeding te kunnen geven, iets waar we heel erg dankbaar voor zijn.

 

D.G.

 

Total Page Visits: 2241 - Today Page Visits: 2