DNA test voor Fay, een verrassend verhaal

Dat iets niet altijd is wat het lijkt, bewijst de kleine Fay.
Fay is in maart 2013 via PAWS naar Nederland gekomen en geadopteerd.

Tijdens wandelingen kwam er steeds weer dezelfde vraag: “Goh, wat een leuk hondje, wat voor ras is dat?”.

Daar kon haar baasje nooit met zekerheid een antwoord op geven, maar door het slanke uiterlijk van haar hondje maakte ze er maar een windhond of podenco kruising van. Op een dag werd ze zelfs aangesproken door iemand die in het verleden Italiaanse windhonden had geshowd en Fay wel een erg mooie Italiaanse windhond vond. De man keek dan ook erg verbaasd toen hij hoorde dat Fay geen Italiaanse windhond, maar een straathondje uit Spanje was.

Gezien het feit Fay ook erg veel weg heeft van wat vaak een mini podenco genoemd wordt had haar baasje een foto ingestuurd voor een podenco kalender en ja hoor, haar foto werd geselecteerd.  Fay schittert nu op de November pagina van de podenco kalender van 2016. Maar welke rassen zitten er nu echt verstopt in die kleine muis?

Fay’s  baasje werd steeds nieuwsgieriger dus toen de lokale dierenwinkel een win-actie had georganiseerd met als prijs een DNA test voor je hond  moest ze natuurlijk wel meedoen.  Zelfs de mensen van de dierenwinkel waren reuze benieuwd naar haar afkomst. Er werden speekselmonsters afgenomen die naar het buitenland werden opgestuurd voor onderzoek en toen was het nog enkele weken wachten op de uitslag.  Fay won de actie!

Als nieuwe winactie mochten mensen raden naar de uitslag, maar ze gaven al aan dat die erg onverwacht was en waarschijnlijk niet geraden zou worden.  De spanning steeg dus nog verder, maar na wekenlang wachten kwam daar dan eindelijk de langverwachte uitslag.

Fay is 25% chihuahua, 12,5% mopshond, 12,5% pekinees en 50% mix uit de rasgroepen terriërs, herders en gezelschapshonden. Dus er zit helemaal niets aan windhond in dat kleine, slanke lijfje.

De mopshond en pekinees genen zijn ver te zoeken bij Fay, maar ze zijn er toch, wie had dat gedacht?

De uitslag bevat een stamboom die 3 generaties aan voorouders laat zien.

 

Terugkijkend op foto’s van haar moeder kun je de chihuahua met mopshond mix misschien nog enigszins terugzien. Haar vader was helaas onbekend dus of haar uiterlijk daar misschien vandaan komt blijft een groot raadsel.

Over één ding zijn we het in ieder geval allemaal eens, verrassend is de uitslag wel.                                                                                D.G.

 

Total Page Visits: 3813 - Today Page Visits: 1