Maandoverzicht van de maand Mei.

We krijgen de laatste tijd weer pasgeboren moederloze kittens binnen. Sommige zijn nog zo jong dat ze zeer intensieve zorg nodig hebben in de vorm van flessenvoeding om de paar uur, dag en nacht. Ondanks deze goede zorgen komt het helaas voor dat een kitten het niet redt. Dat was onder andere het geval bij Ninja, het rode kittentje. Het koppel dat hem vond is de gehele nacht opgebleven om te vechten voor zijn leven, maar helaas was hij door de scheiding van zijn moeder al zo verzwakt dat het niet meer mocht baten. Het zwarte kitten krijgt momenteel nog flessenvoeding van een pleegmoeder

Afgelopen maand werd het jaarfeest van Greyhound Friends en Greyhound in Nood Nederland weer gevierd in Oss op het mooie terrein van de Geffense plas. Hoewel de weersvoorspellingen zeer slecht waren, is er geen regen gevallen en ook de gevreesde wind liet het afweten. Heel veel honden, heel veel mensen en zoals altijd heel erg leuk. De PAWS-PATAS kraam kreeg veel aanloop, het was druk en gezellig. Ex-honden van ons asiel kwamen langs om even te laten zien hoe goed het met hen gaat: Brasilia, Andora en Ricardo waren van de partij. Rainy, nog niet lang in Nederland, mocht meelopen in de honden-presentatie in een geel jasje en vond haar nieuwe bazen. Dank weer aan GINN en GF voor de goede organisatie, het was een geslaagde dag.

Er vond er weer een kitten-coffee morning plaats in Las Buganvillas, bij het plaatsje Garrucha. Tijdens dit evenement kunnen mensen onder het genot van koffie en gebak kennis komen maken met onze kittens. De kittens waren er klaar voor, nou ja de meesten dan, sommigen waren nog druk bezig met hun schoonheidsslaapje. Kittens, koffie en gebak, wie kan dat nou weerstaan? De kittens waren niet onder de indruk en tonen daarmee hoe zeer ze aan mensen zijn gewend.

 

Lisa woont nu bijna twee maanden in Nederland en vindt dat prima. Grote tuin, nog een hond in huis en een speelmakker als buurhond, bijzonder aardige mensen om bij te wonen, wandelingen en af en toe een tractor om naar te blaffen. Wat wil een hond nog meer? Graag een grotere bank en een groter ligbed, want zo te zien is dat deel van het meubilair toch behelpen en niet berekend op lange poten.

Na meer dan 4 jaar in de opvang heeft Frenchy eindelijk zijn nieuwe thuis gevonden in Engeland, waar hij zijn toekomst tegemoet gaat onder de nieuwe naam “Pablo”. We zijn natuurlijk enorm blij voor hem en we zijn iedereen die heeft meegewerkt aan het vinden van zijn nieuwe baasjes erg dankbaar. We zullen Frenchy  missen, maar na al die jaren wachten heeft hij het zeker verdiend om van zijn nieuwe leven te gaan genieten.

Onze cattery behaalde deze maand een nieuw record, maar helaas niet een record dat we graag zouden behalen. Er werden namelijk in nog geen week tijd 21 kittens bij de opvang achtergelaten. Sommigen zijn erg angstig, nog erg jong, sommigen zijn ziek. Maar gelukkig lijken de meeste van hen wel gezond te zijn. Al deze diertjes hebben veel algemene zorg, aandacht, veterinaire zorg en voeding nodig, wat een extra belasting geeft op het gebied van kosten en een zwaar beroep doet op de vrijwilligers van de toch al overvolle cattery. Twee weken later werden er nog 5 kittens achtergelaten, gedurende dezelfde nacht ook 6 puppies.

Supermoeder slaat weer toe! Nu al haar kittens zonder haar kunnen, heeft deze geweldige poes enkele van de pas achtergelaten kittens onder haar hoede genomen. Deze kat is echt een reddende engel gezien het feit dat ze nu heeft geholpen om een totaal van 17 kittens groot te brengen. Wij vinden haar geweldig! Een poes die een zéér gewaardeerd lid van het asiel-team is, ze verdient een onderscheiding.

Ook supermoeders hebben regelmatig wat ontspanning nodig. Supermoeder Sansa is zelf overigens ook nog een jonge kat en weet zich heerlijk uit te leven in de tuin van haar pleeggezin. Even geen verantwoordelijkheden van het opvoeden van kittens, maar lekker onbezorgd spelen en genieten van het buiten zijn.

Met de hete Spaanse zomer in het vooruitzicht was Maggie wel toe aan een nieuw kapsel. Onze trimster heeft haar verwend met een heerlijk bad en een lekker korte coupe. Ziet ze er niet prachtig uit? Laat die zomer maar komen!

Gezien het kittenseizoen alweer in volle gang is worden onze cattery en pleeggezinnen overspoeld met kittens. Maar daarmee komen er ook aardig wat schattige foto’s uit voort die we graag met jullie delen. Wie word er nu niet vrolijk bij het zien van al die lieve snoetjes die nu veilig in de cattery of bij een pleeggezin verblijven?

 

Ook onze pups zijn zo mooi, schattig en leuk, dat we die wel met jullie moeten delen. Dit kleurrijke trio bestaat uit Raven, Wisket en Juno, drie erg knuffelige pups die de afgelopen 8 weken hebben doorgebracht bij hun liefdevolle pleegmoeder Jeanette. Ze zijn nu 14 weken oud en hebben nog veel te leren, maar daar hebben ze dan ook nog alle tijd voor.

 

Total Page Visits: 3689 - Today Page Visits: 1