Maandoverzicht PAWS-PATAS juni 2019

Thumbelina is 1 van de velen kittens die momenteel bij de opvang binnenkomen. Zij werd gevonden door een koppel dat met vakantie in Spanje is, maar binnenkort weer naar huis toe gaat. Zij is pas een maand oud en heeft nog flessenvoeding nodig, veel te jong voor onze cattery dus. Daarom zijn lokale pleeggezinnen zo enorm belangrijk voor ons.  Ook Thumbelina is naar een lokaal pleeggezin gegaan totdat ze oud genoeg is om naar de cattery toe te komen. De kleine Thumbelina heeft het daar enorm naar haar zin. Ze heeft daar een vriendinnetje, Minnie.

Hun pleegmoeder vond Minnie al klein, tot ze Thumbelina ontmoette die nog een stuk kleiner is. Naast haar kittenvriendinnetje zijn er ook nog hondenvriendjes om tegenaan te kruipen, heerlijk zacht en warm.

Ook de vrolijke pups Wisket en Juno hebben het enorm naar hun zin in hun pleeggezin in Spanje. Het zijn speelse en knuffelige hondjes, vol energie en speelsheid, die dol zijn op menselijke aandacht. Daar hebben de goede zorgen van hun pleeggezin zeker aan bijgedragen.

 

Nina en Dennis waren dit jaar al voor de tweede keer bij ons in de opvang om vrijwilligerswerk te doen. Helaas moesten ze weer terug naar huis, maar in september komen ze beiden weer voor een jaar lang terug, dat lees je goed, een heel jaar! We zijn hier natuurlijk heel erg blij mee en zijn ze dankbaar voor al hun inzet en harde werk. We kunnen niet wachten ze weer terug te verwelkomen in de opvang.

 

Deze jonge poes werd gevonden op straat met verwondingen aan haar bek, neus en ogen, waarna ze naar een dierenarts werd gebracht voor observatie. Vermoedelijk is ze geschopt of aangereden door een auto waardoor ze nu blind is geworden. Onze cattery is geen geschikte plek voor haar dus gaat ook dit dametje weer naar een pleeggezin. Het is een erg aanhankelijk diertje dat ondanks haar ervaringen in het verleden het vertrouwen in mensen nog niet is kwijtgeraakt.

De PAWS-PATAS cattery is  voorlopig gesloten.
Een tijdje geleden werden een groep kittens van verschillende leeftijden achtergelaten bij de opvangpoort. Ze gingen in quarantaine, maar leken redelijk gezond te zijn. Toen de volgende ochtend de eerste vrijwilliger aankwam bij de opvang vond deze een van de kittens dood en een andere stervende. Aan het eind van de dag waren er 6 kittens overleden. De vermoedelijke oorzaak van het overlijden van de kittens is de kattenziekte, een dodelijk virus dat voornamelijk kittens treft. Een week later zijn er in totaal 9 kittens overleden, er kunnen er nog meer volgen. Dit vreselijke verlies treft ons en onze vrijwilligers hard en is het meest afschuwelijke dat we tot nu toe mee hebben gemaakt in onze kleine cattery. We zijn onze pleeggezinnen, waar veel van onze kittens veilig verblijven, erg dankbaar. Zonder hen zou het dodental een stuk hoger gelegen hebben. We hebben een vermoeden dat de katten en kittens die steeds bij onze poort worden achtergelaten van dezelfde personen afkomen. Mensen die niets doen om de constante stroom van kittens af te doen nemen door sterilisatie. We zijn dan wel een dierenopvang, maar we hebben niet de capaciteit om de honderden, of misschien wel duizenden (zieke) katten en kittens die op de straten van de omliggende dorpen leven op te nemen. Dit keer heeft het leed  zelfs de levens van deze onschuldige kittens gekost en van nog meerderen in gevaar gebracht.

Op het moment hebben we verschillende leuke pups in onze opvang. Ondanks dat deze diertjes momenteel enkel beschikbaar zijn voor lokale adoptie in Spanje willen we ze toch graag met jullie delen.

 

  

Begin juni ging  een transport de weg op naar het noorden met honden en katten aan boord.  Aan het einde van de middag  op de volgende dag waren de dieren op diverse adressen afgeleverd en ging de auto in Hoek van Holland aan boord van de veerboot naar Engeland.
De storm was gelukkig net aan het afnemen zodat de honden voor Engeland en de chauffeurs een redelijke nachtrust konden genieten. Een paar uur na aankomst in de UK waren alle dieren op hun bestemming en konden de (Engelse) chauffeurs even in in het land blijven, voordat zij de reis, nu via Calais, weer terug gingen maken.
Twee bijzondere honden,  broer Dani en zusje Izzy, al 4,5 jaar bewoners van ons asiel, mochten naar Nederland en zij reisden eveneens op dit transport. De honden kunnen nu van een geweldige oude dag genieten: andere grote honden als gezelschap, veel ruimte en vrijheid en leven als hond in een roedel in plaats van in kennels. Een droom die uitkwam. Het afscheid van deze twee grote honden was emotioneel, zakdoeken waren wel nodig toen de dieren op de auto zaten en de motor gestart werd: Nu gingen ze écht weg. Broer en zuster waren door de jaren heen erg populair geworden.

Op 22 juni werd een Extra Buitengewone  Ledenvergadering gehouden vanwege het feit dat er drie nieuwe bestuursleden voor het hoofdbestuur zouden aantreden. Een nieuwe penningmeester, secretaresse en een nieuwe president. Allen mensen met veel ervaring op het  gebied van hun taken. Alle drie werden unaniem met positieve stemmen aangenomen. 
Bijzonder om te vermelden is dat de aftredende president, Karen Polanski, 30 jaar lang onafgebroken de voorzitter van het bestuur is geweest. Zij is tevens een van de oprichters van onze stichting en is altijd een steunpilaar voor de organisatie en de vrijwilligers geweest. Gelukkig blijft zij in de buurt wonen en we weten dat Karen altijd bij het asiel betrokken zal blijven. We zijn haar dankbaar voor alles wat zij voor de stichting en zijn bewoners heeft gedaan. Meer dan 7000 dieren hebben in deze periode een nieuw tehuis gevonden. Karen is altijd een van onze pleeg-ouders geweest en heeft door de jaren heen ontelbare honden/pups opgenomen en verzorgd totdat de dieren geplaatst werden. Een oude hond die zich zeer aan haar hechtte heeft de rest van haar lange leven bij Karen mogen doorbrengen. PAWS-PATAS bestaat dit jaar 30 jaar en al die jaren met één president. Karen kreeg bij haar afscheid een “Lidmaatschap voor het leven aangeboden”. We weten dat wij haar nog regelmatig zullen zien.

 

Total Page Visits: 3663 - Today Page Visits: 1