Maandoverzicht over het asiel in de maand april.

Deze arme hond werd gered door een koppel uit een Spaans dorp in Almeria. Het is een hartverscheurend verhaal. Het teefje Nala was niet gewild door haar eigenaar, ze had zoveel stress dat ze de helft van haar staart heeft afgebeten. Ze lijdt nog aan ondergewicht en is was zeer gestresst. Haar eigenaar gaf haar geen enkele medische zorg.
Ondanks dit alles is het een erg lieve hond die graag geknuffeld word. Ze krijgt nu de beste zorg en voeding, maar helaas zal de dierenarts haar staart moeten amputeren.

 

 

Hondje Aladin, het bruine hondje rechts op de foto, kwam enkele weken geleden op ons eerste maart transport naar Nederland waar hij werd opgenomen door het Dierenasiel in Tiel. Aladin werd snel geadopteerd maar bleef nog even logeren omdat zijn nieuwe eigenaren hem niet direct konden meenemen. Aladin mocht met twee vrijwilligers mee naar een bejaarden tehuis als “knuffelhond”. Die rol gaat hem goed af, het is een lief diertje en goede knuffelaar.

Het laatste transport eind maart ging niet verder naar Engeland zodat er donaties mee terug konden op de terugweg. Zoals te zien op de foto’s was er een schat aan gedoneerd voer en spullen. Een wasmachine en een magnetron, benches, voer, dekens, manden en mooie dingen om in de winkels te verkopen. Heel veel dank aan iedereen die zich heeft ingespannen om alle spullen te vergaren en bij de afleverpunten te brengen, geweldig.

Poppet werd gevonden in de campo tussen Mojacar en Garrucha in Almeria. Ze was er slecht aan toe en moest 5 dagen in de dierenkliniek in Lorca verblijven, waar men grote hoeveelheden vocht uit haar buik moest drainen.
Het leek erop dat ze mogelijk was aangereden door een auto. Poppet is pas 7 maanden oud en heeft dus al veel meegemaakt voor zo´n jonge pup. Zij kan slecht aarden in de opvang. De hond zoekt veel bevestiging, geborgenheid en aandacht. We hopen haar dus snel in een lokaal pleeggezin te kunnen plaatsen.

Deze poes heeft bewezen een echte super moeder te zijn. 
Ze werd hoogzwanger bij onze poort achtergelaten waarop een van onze vrijwilligers haar in huis nam zodat ze daar comfortabel kon bevallen. Er werden 5 kittens geboren en alles verliep prima. Minder dan een week later hoorden we over 6 moederloze kittens waar het niet zo goed mee ging. Het pleeggezin nam de kittens mee naar huis, introduceerde hen aan de super moeder en deze zorgt nu zonder enige problemen voor alle 11 kittens. Echt een super moeder dus, fantastische poes.

Gedurende het paasweekend kregen we het geweldige nieuws dat er voor deze ‘superpoes’ al een nieuw thuis staat te wachten. Haar taak is echter nog niet volbracht, dus haar nieuwe baasjes zullen nog enkele weken op haar moeten wachten. Gelukkig krijgt ze hulp bij het opvoeden van haar kleintjes. De honden in het gezin bieden zich aan als warme kussentjes om heerlijk tegenaan te liggen. Dat weten de kittens zeer te waarderen en supermoeder vindt het ook een heel goed idee.

                  

De tijd van afscheid nemen was aangebroken voor deze 3 geweldige vrijwilligers. Myra en Oliwia komen uit Nederland en hebben 10 weken bij ons doorgebracht. Jana komt uit Duitsland en was 2 weken bij ons. We zijn ze alle drie erg dankbaar, ze hebben ons enorm geholpen bij de zorg voor de zieke pups. Ze werkten lange dagen wat lichamelijk en emotioneel zwaar was, maar het toont ook hoe enorm toegewijd onze vrijwilligers zijn.

  

Dit kleine, dappere kereltje werd midden op straat in Garrucha gevonden. Gelukkig werd hij gezien door een kattenliefhebster die hem heeft opgepakt en in veiligheid gebracht heeft. Hij is zo’n 5 weken oud en begint naast de kittenmelk net wat vast voedsel te eten.

Op 28 april werd het gezamenlijke jaarfeest van Greyhounds in Nood Nederland en Greyhound Friends gevierd bij de Geffense plas in Oss. Op het prachtige en ruime terrein konden heel veel honden heel hard rennen en spelen. De weersverwachtingen waren bijzonder slecht maar, hoewel koud, bleef het de gehele dag droog en was er ook geen wind. Mede daardoor werd het opnieuw een geweldig leuke dag, zoals elk jaar het geval is.
De PAWS-PATAS kraam kreeg veel bezoekers, een podenco die al in een pleeggezin zit in Oss vond een nieuwe baas en ex-PAWS-PATAS honden kwamen zich weer een laten zien. Fijn om de honden en hun eigenaren weer te mogen begroeten en dan worden er natuurlijk foto’s gemaakt voor de vrijwilligers in Spanje.

Total Page Visits: 2663 - Today Page Visits: 1