Maandoverzicht november 2018 bij PAWS-PATAS

Begin deze maand werden deze twee doodsbange kittens achtergelaten vlak bij de rivier die langs de opvang loopt.  Na vier dagen in de opvang zijn de kleintjes nog erg bang en het is duidelijk dat ze een huiselijke omgeving nodig hebben om te kunnen ontspannen en vertrouwen te krijgen. Voor dit soort gevallen  zijn lokale pleeggezinnen van groot belang.

Deze kittens werden in de ochtend gevonden in een boodschappentas.  Voor het enige katertje staat er al een nieuw baasje te wachten. De kittens hebben ontdekt hoe lekker warm hun nieuwe labrador vrienden zijn om tegenaan te liggen,  levende kruiken. Een leven als kat en hond kan erg aangenaam zijn.

  

Deze  kleine poes van zo’n 10 weken oud werd over een muur heen iemands tuin in gegooid. Gelukkig zijn er geen kneuzingen of botbreuken veroorzaakt door de val. Het katje was sterk vermagerd en beefde van angst, maar na een week goede zorg, aandacht en voeding nemen haar zelfvertrouwen en gewicht weer toe. Ze zit nu zelfs graag bij iemand op schoot.

 

De opvang is wederom hard getroffen door een flinke storm, gepaard met ongekend heftige regenval. Sommige kennels stonden gedeeltelijk onder water, er traden lekkages op en de elektriciteit viel tijdelijk uit. De weg die naar de opvang loopt werd het hardst getroffen. De kleine rivier die aan de voorkant van de opvang loopt werd een woeste stroom en heeft de toegangsweg opnieuw volledig vernietigd. Buiten dat is er behoorlijk wat schade aangericht op het terrein en aan de gebouwen. Enkele jaren geleden is er een auto meegesleurd van de toegangsweg toen de rivier  heftig te keer ging. De auto moet uiteindelijk in  zee terecht  zijn gekomen want er is nooit meer een spoor van vernomen. Wateroverlast van de omvang zoals de afgelopen week hebben we nog nooit eerder meegemaakt. De hoeveelheden water zijn niet af te voeren daar het water nu zo hoog kwam dat zelfs de poort en het voorterrein blank kwamen te staan. Alle honden en katten bleven droog en veilig, een kleine groep vrijwilligers heeft enorm hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ieder dier veilig, warm, droog en gevoed was. We zijn hen erg dankbaar voor hun inzet in deze weersomstandigheden waarbij kou en vocht het werk zwaarder maken. Inmiddels is er een technisch plan uitgewerkt om de weg te verhogen en te versterken zodat in de toekomst het asiel altijd bereikbaar zal blijven.

 

De overstromingen  waren nog maar net achter de rug toen deze vijf reutjes ‘s nachts bij de poort werden achtergelaten in twee fruitkratjes. Toen de vrijwilligers bij de opvang aankwamen zaten de diertjes te rillen van de kou. Gezien het feit er momenteel geen kennels vrij zijn en de opvang geen geschikte plek is voor jonge pups zoeken, we weer met spoed een lokaal pleeggezin.

Zorro, een drie jaar oud reutje, mocht dit najaar naar Nederland. Bij aankomst in de opvang werd er eerst lekker gerend en gespeeld, daarna gegeten en toen ging Zorro de kennel in met zijn PAWS-PATAS kennelmaatje Yvette. De twee vonden de huisvesting en de manden bijzonder comfortabel en vielen direct in slaap. Inmiddels heeft Zorro een nieuw huis en familie en zo te zien gaat dat erg goed. De overgang van een droog landschap naar een echt bos om te wandelen wordt gewaardeerd, zoveel te zien en zoveel nieuwe geuren. Het blauwe harnas met lijn is mooi gekozen qua kleur en staat goed. Prachtig om te zien dat Zorro nu een goed en veilig leven heeft gekregen.

Ondertussen gaat het dagelijkse leven in onze kennels en cattery gewoon door. Onze cattery katten genieten van hun ontbijt, hun favoriete tijd van de dag. Wij en zij zijn iedereen die voeding voor hen gedoneerd hebben erg dankbaar.

Noor, een van onze pups uit het verleden, leeft al jaren een fantastisch leven in Nederland. Noor mag mee met paard en wagen en loopt los mee. Dat kan alleen met een gehoorzame hond en dat is Noor. Hier toont ze hoe keurig ze gaat zitten en op de plaats blijft als dat even moet. Noor is niet alleen een slimme hond, zij is daarbij ook nog mooi om te zien en op deze foto zelfs stoer.

 

Total Page Visits: 3696 - Today Page Visits: 1