Fondsenwerving, een creatieve bijdrage aan PAWS-PATAS.

Zoals bekend ontvangt PAWS-PATAS geen enkele steun van de gemeente of overheid, ook niet voor het opnemen van dieren in nood of voor de sterilisatie programma’s. Per jaar ca. € 185.000 euro bij elkaar krijgen door middel van donaties, giften, de inkomsten van de winkeltjes, sponsors en de fondsenwerving is elk jaar een “uitdaging”. Deze keer vestigen we de aandacht op de mensen die fondsenwervingsactiviteiten ondernemen en daarin enorm vindingrijk en creatief  zijn.

Elk idee wat haalbaar en leuk lijkt wordt aangepakt en de diversiteit is groot. Bij sommige activiteiten die niet specifiek van PAWS-PATAS zijn maar waar wel vrijwilligers in mee doen, wordt soms een deel van de opbrengst aan het asiel gedoneerd. Een voorbeeld is de schenking van de opbrengst van één voorstelling van de toneelgroep in Mojacar aan het asiel.  De cast bevat dan ook immer vrijwilligers van onze organisatie die zo  weer bijdragen aan het inzamelen. Kinderen van een locale lagere school zamelden oud papier in voor het asiel.

Een greep uit wat er zo al door de jaren is georganiseerd: benefiet concerten van lokale bands of lokale artiesten, soms bij een PAWS-PATAS vrijwilliger gehouden in huis en tuin, inclusief een koud en/of warm buffet. De gerechten zijn uiteraard weer door vrijwilligers gemaakt en ook de bediening is uit de eigen groep. Er zijn vrijwilligers die in een koor zingen en ook dat levert een donatie voor de organisatie op. Een prachtig openlucht concert van een zangeres bij de grotten van Cuevas. Quizavonden georganiseerd in een lokale bar, vaak gecombineerd met een loterij.

Inzamelings acties voor voer bij lokale winkelcentra.

 

Elk jaar wordt er een  kerstmarkt georganiseerd die goed wordt bezocht  en waar veel stalletjes staan met een variëteit aan gedoneerde spullen die worden verkocht.

Elk jaar is er een georganiseerde hondenwandeling waaraan veel ex-asiel honden en hun bazen deelnemen.

Verkoop van 2e hands boeken op regelmatig terugkerende dagen.
Een aantal bars in de omgeving zijn zo vriendelijk om een collectebusje voor het asiel op de bar toe te staan.

De Facebook pagina’s en de websites maken zichtbaar wat er in het dagelijks leven bij en rond het asiel voorvalt zodat het duidelijk is voor mensen om te zien wat het runnen van een asiel in zuid-Spanje inhoudt.
Een vrijwilligster houdt zich bezig met het plaatsen van stukjes in de lokale kranten, alsmede het geven van informatie aan groepen en op scholen.

Het merendeel van de georganiseerde acties kosten veel voorbereidingstijd en een goede planning. Kaartverkoop voor sommige evenementen is daar een onderdeel van, waarbij de kaartjes in de PAWS-PATAS winkeltjes te verkrijgen zijn. (Er worden advertenties geplaatst in de lokale bladen)-

PAWS-PATAS is al die mensen die zich inzetten voor fondsenwerving zeer dankbaar voor al het werk en de energie wat in elk evenement wordt gestoken. De fondsenwervers zijn een van de belangrijkste  steunpilaren onder de organisatie, essentieel voor het voortbestaan van het asiel.

Total Page Visits: 2368 - Today Page Visits: 1