Maandoverzicht juni bij PAWS-PATAS

Ontbijt voor de kittens. Altijd weer een goed begin van de dag voor de jonge diertjes. Dit zijn slechts enkelen van de vele kittens in onze opvang.

 

 

De Nederlandse Lisa kwam twee weken helpen in onze opvang. Bedankt voor de hulp, Lisa, Momo en iedereen hier zal je missen.

 

Kitten Kiwi van slechts 4 weken oud werd gevonden op straat met een gebarsten abces in haar oog. Het oog kon helaas niet worden gered en moest derhalve operatief worden verwijderd. Dankzij donaties die speciaal voor kleine Kiwi waren binnengekomen konden we haar meteen laten helpen en is zij nu aan het herstellen van de ingreep. Het kitten begint  nu ook weer vertrouwen in de wereld om haar heen te krijgen. Dit zien we terug in haar gedrag, langzaam begint ze te spelen met de andere kittens en de mensen van het pleeggezin. Kiwi krijgt nu de tijd om  lichamelijk en psychisch te herstellen zodat ook zij uiteindelijk een mooie toekomst in een eigen thuis tegemoet kan gaan.

De Nederlandse Donna en Merel kwamen ons 8,5 week helpen in de opvang. Ze hebben ons enorm geholpen en zullen erg worden gemist.  Hopelijk moen wij  hen nog eens terug zien. Wil jij ons ook graag eens komen helpen? Kijk dan op onze website voor meer info: https://pawsnederland.org/vrijwilligers/

We genieten steeds weer als we foto’s ontvangen van onze dieren in hun nieuwe thuis. Het blijft ons motivatie geven om ondanks alle moeilijke situaties door te blijven gaan. Delano heeft een geweldig leven bij Ben gekregen en geniet daar zoals op de foto’s te zien is zichtbaar van.

Tinker en Nero zijn beste vrienden. Nero is nu 15 maanden bij ons, al zijn nestgenoten zijn geadopteerd, maar Nero bleef over, mede doordat hij wat timide is. Toen kwam de 1 jarige Tinker binnen bij de opvang. Ook Tinker was wat timide in het begin, maar hij bleek al snel erg knuffelig, vriendelijk en speels. Met Tinker aan zijn zijde durft Nero nu uit je hand te eten en schiet hij niet meer weg wanneer je beweegt in zijn verblijf, hij wil zelfs aandacht. We zijn blij met deze vooruitgang en verwachten dat deze verder voort zal zetten wanneer de kittens een eigen thuis hebben. We hopen deze zwarte pantertjes dan ook samen te kunnen plaatsen omdat de hele dag met elkaar spelen en zo’n positieve band met elkaar hebben.

 

Taiko heeft de tijd van zijn leven in zijn nieuwe thuis. Deze pointer werd in maart geadopteerd en had volgens zijn eigenaar ongeveer een week nodig om te wennen aan zijn nieuwe routine van eten, slapen en wandelen.  Hij kan het heel erg goed vinden met de honden van andere familieleden, maar hij kan nog wat enthousiast zijn wanneer hij nieuwe mensen en honden ontmoet.


Taiko en zijn eigenaar volgen een gehoorzaamheidscursus wat soms wat uitdagend kan zijn met een pointer, maar het gaat steeds beter en leidt tevens de eigenaar op hoe met dit type hond om te gaan. Ze zijn zelfs een week gaan camperen met een vriend en zijn hond, Taiko voelde zich daar als een eend in het water.

Pup Pretzel is geplaatst en gaat nu door het leven als Sancho. Hij heeft veel nieuw speelgoed en een honden maatje om zich mee te vermaken. Hij gaat een geweldig leven tegemoet.

 

 

De Nederlandse Dominique kwam ons drie maanden lang helpen in de opvang. Ze heeft geweldig werk verricht, we missen haar nu al en hopen haar nog eens terug te zien. Enorm bedankt, Dominique!

 

 

 

In Juni mochten een aantal honden naar nederland reizen om herplaatst te gaan worden, altijd fijn als de dieren op reis gaan naar een definitieve plaatsing en aan hun nieuwe bestaan mogen beginnen.

Total Page Visits: 2762 - Today Page Visits: 1