Maandoverzicht mei bij PAWS-PATAS

Vrijwilligers gezocht!
De dieren in onze Spaanse opvang hebben jullie hulp hard nodig. Er is een groot tekort aan vrijwilligers gedurende de zomermaanden: juni t/m september. Lijkt het je leuk om ons team internationale vrijwilligers te komen versterken en te helpen met de verzorging van de dieren? Lees dan verder via onderstaande link (Nederlands/ Engels) voor meer info en wie weet zien we je dan binnenkort in onze opvang in Zuid Spanje.

Je kunt ook direct mailen naar de vrijwilligers coördinator: antoinette@paws-patas.org

 

https://pawsnederland.org/vrijwilligers/

We moesten weer afscheid nemen van enkele Nederlandse vrijwilligers. Enorm bedankt voor al jullie hulp Carmen, Manon, Kiara en Britt!

 

 

Ook deze twee geweldige Nederlandse meiden kwamen ons twee weken lang helpen in de opvang. Sophie en Thirza bedankt voor jullie harde werk, hopelijk zien we jullie nog eens terug. Wij, de honden en vooral Sana zullen jullie missen.

 

De Nederlandse Robin kwam ons bijna 5 maanden lang helpen in de opvang en het was niet haar eerste keer. Daarnaast gaat ze niet alleen naar huis, ze heeft twee van onze honden geadopteerd! Enorm bedankt voor alles wat je voor ons gedaan hebt Robin. We wensen jullie samen een geweldig leven toe.

 

Wederom een trieste ochtend met weer de welbekende kratten aan de poort. De opvang is overvol, maar we kunnen de dieren uiteraard niet aan de poort laten staan dus er moet altijd een passende oplossing worden gevonden.

Dit doosje met inhoud stond voor onze poort. Het toegevoegde vriendelijke briefje legde uit dat een dame de pups ‘s ochtends in deze doos had gevonden met het verzoek of wij ze kunnen opvangen. Opnieuw een trieste situatie.

 

Voor dit aandoenlijke pupje is inmiddels lokaal een pleeggezin gevonden. Helaas zijn er nog velen zoals dit kleintje op zoek naar een pleeggezin in de regio van ons Spaanse asiel.

 

Ondanks het ruimte gebrek en een oproep geen dieren meer bij ons achter te laten doordat we simpelweg geen plek meer vrij hebben om ze te huisvesten, blijft de toestroom aan achtergelaten dieren doorgaan. In één dag tijd drie honden in de ochtend, een pup in de middag en ‘s avonds de hond op de foto. We proberen zoveel mogelijk kleine pups in pleeggezinnen te plaatsen zodat er ruimte vrijkomt voor de volwassen achtergelaten honden.

Deze geweldige Spaanse vrijwilliger deed maar liefst 10 jaar vrijwilligerswerk voor PAWS-PATAS en gaat nu van zijn familie genieten. Elke zondag en de laatste jaren ook op zaterdag kwam hij ons helpen met de verzorging van de honden. Chema,  de honden en wij zullen je enorm missen, bedankt voor je harde werk en liefde voor de honden.

Op weg naar de opvang zagen we deze hond naast de weg liggen. Hij is nu veilig bij ons en heeft de naam Jack gekregen.

 

 

Kittens Reina en Monkey zijn de beste vriendjes. Ze brengen dan ook graag samen hun siësta door.

 

 

Een doos vol met prachtige rode flufbolletjes. Zijn deze kleintjes niet enorm vertederend?

 

 

Deze hond genaamd Leon liep al wekenlang rond in Vera, maar is nu eindelijk terug bij zijn eigenaren. Hij was ontsnapt en toen verdwaald. Leon verscheen bij onze outlet waarna een van onze vrijwilligers bracht hem naar de dierenarts om zijn chip te laten lezen. Zo kon hij herenigd worden met zijn eigenaren die erg blij waren hem weer terug te zien. Een verhaal met goede afloop.

 

 

Samba zegt ‘Hallo’ tegen iedereen. Deze lieve hond had een vreselijk leven op een erg klein balkon, zonder wandelingen of contact met andere mensen. Hij heeft hierdoor wat tijd nodig om je te leren kennen, maar daarna is hij je beste vriend.

 

Eerder postten we over deze drie pups gevonden in zeer slechte conditie. Het gaat al een stuk beter met de zieke pups die twee weken terug werden gevonden. Ian, Olive en Helen verblijven nu in de opvang waar de goede voeding en verzorging die ze krijgen van de vrijwilligers het verschil maken. De dieren hebben nog een weg te gaan, maar zijn al erg opgeknapt in slechts twee weken tijd. Inmiddels gaat het enorm goed met ze en ze zijn haast onherkenbaar. Dankzij de donaties die zijn binnengekomen voor deze kleintjes hebben we hen de allerbeste zorg kunnen bieden en kunnen we ons werk blijven voortzetten. Ian, Helen en Olive zijn alle donateurs enorm dankbaar.

 

Hieronder een bericht van Dogwatch UK, de plaatsings partner van PAWS-PATAS in de UK.

Toen de 8 maanden oude Tana in 2016 via Dog Watch UK werd geadopteerd had ze niet eerder in een huis geleefd, ze was geboren in het asiel van PAWS-PATAS. Ze had verlatingsangst en was angstig naar mensen toe, vooral als vreemden haar huis bezochten. We deden alles in onze macht om haar mensen te leren vertrouwen. Twee jaar later realiseerden we ons dat Tana de gave had om mensen te kalmeren en hun stress te doen afnemen.

Tijdens een wandeling met haar deden twee dames op een terras de suggestie om contact op te nemen met Therapy Dogs Nationwide, een organisatie die test of honden geschikt zijn om therapie hond te worden.

Hedendag in 2022 is Tana een volledig gekeurde en erkende therapiehond en is ze begonnen met haar opdrachten waarvoor ze verschillende instanties bezoekt, zoals universiteiten, bedrijven en support centra voor mensen met een handicap.
Tana geniet van alle aandacht en knuffels die ze krijgt tijdens haar bezoekjes. Zo gauw ze haar uniform aan heeft, een fel geel jasje met de tekst ‘therapy dog’ en een kraag en riem, verwacht ze dat ze alle aandacht krijgt en geaaid word.

Tana weet steeds weer de mensen met de meeste stress en angst om te krijgen. Recentelijk bezocht zij twee mensen die bang waren voor honden, maar die na hun ontmoeting met Tana vertelden dat zij het een geweldige ervaring vonden en hun angst duidelijk was afgenomen. Hopelijk kunnen we zoveel mogelijk plekken blijven bezoeken met Tana.

 

 

Total Page Visits: 2709 - Today Page Visits: 1