Maandoverzicht juli bij PAWS-PATAS

Juli was zoals verwacht een maand waarin het erg warm werd. De klimaatsverandering is ook in Spanje, altijd al warm in de zomer, heel duidelijk te  merken. Gelukkig laten de vrijwilligers zich daar niet door afschrikken en daar zijn wij ze dankbaar  voor.  Door de uitdroging nemen, zoals elders in Zuid-Europa, de bosbranden sterk toe waarbij veel natuur en helaas ook dieren worden verwoest.

Mango is erg trots op hoe schoon de cattery momenteel is. Hij moest er even zijn poezelige pootjes voor uit de mouwen steken, maar dan is het klusje zo geklaard. Goed gewerkt Mango! Nugget werd met zijn nest genoten gevonden in de campo, maar heeft inmiddels een prachtig leven bij Mandy Lloyd in Engeland. Aan comfort is geen gebrek in zijn nieuwe thuis.

 

Voor wie graag een koekje bij de thee heeft is er dit prachtige trio. Het biscuit nestje, bestaande uit Hobnob, Bourbon en Shortbread, is inmiddels 12 weken oud en werd bij onze opvang poort achtergelaten.

 

Luna (voorheen Leah) is al helemaal ontspannen in haar nieuwe thuis bij Emma Pascoe.

 

 

De twee Franse dames genaamd Anáis en Laure kwamen ons helpen met de verzorging van de honden. Helaas was het weer tijd om afscheid van ze te nemen. Bedankt voor jullie harde werk.

 

We waren erg verrast toen we zagen dat er dit keer geen honden of katten, maar konijnen waren achtergelaten bij onze opvang poort. We hebben niet de faciliteiten om voor dit soort dieren te zorgen dus we hopen snel lokaal een nieuw thuis voor dit prachtige koppel te vinden.

 

Helaas moesten we alweer afscheid nemen van vrijwilligster Phoebe. Maar het afscheid gaat gepaard met een nieuw begin voor onze Kathy, zij mag namelijk bij Phoebe gaan wonen. We zijn haar enorm dankbaar voor het harde werk en het adopteren van Kathy, we zullen goed voor haar zorgen totdat ze de reis naar Engeland gaat maken in September.

 

Dex die nu de naam Dexter heeft gekregen gaat een prachtige toekomst tegemoet met zijn nieuwe baasjes Claire en John in Tijola, Almeria.

 

We blijven afhankelijk van pleeggezinnen voor de velen kittens die binnen komen. Zoals dit kitten van 3-4 weken oud dat nog afhankelijk is van flessen voeding. Al onze huidige pleeggezinnen zitten vol, dus de zoektocht naar nieuwe pleeggezinnen in Spanje blijft altijd voortduren.

 

Farah had enorm geluk toen ze werd geadopteerd door Karen Gee in Engeland. Ze heeft nu een prachtig leven met haar nieuwe familie en honden vriendin Sandy (voorheen Marigold).

 

Eerder plaatsten we het verhaal van Luci, een prachtig, gedeeltelijk blind en doof teefje. Ze werd geadopteerd door Ian Johnstone die ons deze prachtige foto van haar toestuurde. Wat geweldig om te zien dat het zo goed met haar gaat.

De Nederlandse Sarah en Laurie zijn na hun vrijwilligerswerk in onze opvang helaas weer terug naar huis vertrokken. Ze zullen erg gemist worden, hun harde werk werd enorm gewaardeerd. Hopelijk zien we ze nog eens terug, ze zullen dan uiteraard weer met open armen ontvangen worden. Bedankt meiden!

Ons mooie, kleine huisje is volledig gerenoveerd. Het is beschikbaar vanaf midden augustus en we kunnen de hulp hard gebruiken. Casa Jungle is een 1-persoons studio voorzien van alles wat je nodig hebt. Als je ons wilt helpen degenen die zichzelf niet  kunnen helpen te helpen, neem dan contact op via: antoinette@paws-patas.org

We vragen om een verblijf van minimaal drie weken, hopelijk zien we je snel!

Total Page Visits: 1980 - Today Page Visits: 1