2020: een jaar vol uitdagingen voor PAWS-PATAS

Allereerst wensen wij u allen een goed en gezond 2020 toe.

Een nieuw jaar is begonnen, een jaar vol uitdagingen voor PAWS-PATAS.

We hebben goede hoop dat 2020 verbetering mag brengen voor wat betreft de Intake kennels. Er is een ontwerp om de oude Intake-kennels geheel te renoveren/aan te passen zodat deze kennels als Quarantaine kennels kunnen gaan dienen. Dat vergt de nodige aanpassingen in structuur en betekent bouwen. Met de hulp van  vrijwilligers  plus de hulp van een sponsor die een deel van de kosten van de  materialen op zich zal nemen, bestaat nu de mogelijkheid om het project aan te pakken.

Het aantal katten wat bij ons asiel terecht komt is nog immer groot. Gelukkig mogen er regelmatig katten naar nederland komen, soms  wel 12 per transport, hetgeen de druk op het asiel of bij de pleeggezinnen wat verminderd. Hieronder op de linker foto drie Paws katten in een opvang in nederland, alle drie zijn inmiddels gereserveerd en krijgen een nieuw tehuis. De foto rechts zijn dieren die nog bij ons in het asiel zijn, maar op het volgende transport mag er weer een groepje mee naar nederland.

 

Goed nieuws is dat er vanuit de gemeente Mojacar belangstelling is om mee te werken aan een groter opgezet TNR (Trap, Neuter/Realease) programma waarbij er samengewerkt kan en mag worden met een Engelse organisatie die op grotere schaal kan werken dan ons kleine asiel. Mocht dit allemaal lukken dat is er hoop dat de sterilisatie van zwerfkatten sterk opgevoerd kan worden om zo veel dierenleed en wreedheid te voorkomen. Het aantal vergiftigingen neemt hand over hand toe, de katten sterven een gruwelijke dood maar met hen ook andere kleine dieren en (roof)vogels. Dit moet echt een keer stoppen.

Op de foto een blikje waar sardientjes in hebben gezeten, aangevuld met stalen naaldjes. Als een hongerige zwerfkat dit opeet zijn de gevolgen verschrikkelijk voor het dier. Zelfs voor ons is dit een nieuwe manier van katten ombrengen die we nog niet eerder hadden gezien.

De transportbus van het asiel, ruim zeven jaar geleden tweede-hands gekocht, is aan vervanging toe. Een deel van het benodigde bedrag is aanwezig, we hopen  over niet al te lange tijd genoeg geld bij elkaar te hebben om de oude bus in te ruilen en een jonger exemplaar aan te schaffen. De huidige bus heeft vele retour-ritten van zuid naar noord Europa achter de rug en tevens heel wat oversteken per boot over het kanaal naar Engeland en terug gemaakt. Het wordt tijd voor een welverdiend pensioen.

We hopen ook dit jaar weer vele vrijwilligers uit andere landen op het asiel te mogen ontvangen. Nederland, Duitsland en Engeland zijn de landen waar het merendeel van de buitenlandse vrijwilligers vandaan komen, maar ook andere nationaliteiten brengen tijd met onze dieren en elkaar door. Afgelopen jaar werd de capaciteit voor huisvesting uitgebreid met een grote tour-caravan die twee personen kan huisvesten.

Afgelopen jaar werden er 318 honden en katten geplaatst. waarvan een deel in het buitenland. Vijf dieren werden verenigd met hun eigenaren.150 katten werden gesteriliseerd, waaronder een deel zwerfkatten.

Pleeggezinnen hielpen door 209 dieren tijdelijk op te vangen, vooral de kwetsbare pups en kittens. De Brexit zal het plaatsen van honden in de UK bemoeilijken doordat de wetgeving niet meer aangepast zal zijn aan de Europese normen. We zullen zien wat de veranderingen voor het plaatsen gaat betekenen, maar gaan er van uit dat we in de toekomst  minder honden naar de UK kunnen brengen.

Total Page Visits: 1542 - Today Page Visits: 1