Fondsenwerving, een bijzonder creatieve bijdrage aan PAWS-PATAS

 

Elk idee wat haalbaar en leuk lijkt wordt aangepakt en de diversiteit is groot. Bij sommige activiteiten die niet specifiek van PAWS-PATAS zijn maar waar wel vrijwilligers in mee doen, wordt een deel van de opbrengst aan het asiel gedoneerd of wordt bijvoorbeeld één voorstelling van de toneelgroep in Mojacar aan het asiel geschonken. De cast bevat dan ook immer vrijwilligers van onze organisatie die zo weer bijdragen aan het inzamelen.

 

Een greep uit wat er zo al door de jaren is georganiseerd:
benefiet concerten van lokale bands of lokale artiesten, soms bij een PAWS-PATAS vrijwilliger gehouden in huis en tuin, inclusief een koud en/of warm buffet. De gerechten zijn uiteraard weer door vrijwilligers gemaakt en ook de bediening is uit de eigen groep.

Er zijn vrijwilligers die in een koor zingen en ook dat levert een donatie voor de organisatie op. Een prachtig openlucht concert van een zangeres bij de grotten van Cuevas. Quizavonden georganiseerd in een lokale bar, vaak gecombineerd met een loterij.

Inzamelings acties voor voer bij lokale winkelcentra waarbij zelfs pantermotief-kleding werd gebruikt om de aandacht te trekken.

Elk jaar wordt er een Kerstmarkt georganiseerd die goed bezocht wordt en waar veel stalletjes staan met een variëteit aan gedoneerde dingen die worden verkocht.

Een georganiseerde jaarlijkse hondenwandeling waaraan veel ex-asiel honden deelnemen.

Verkoop van 2e hands boeken op regelmatig terugkerende dagen.
Een aantal bars in de omgeving zijn zo vriendelijk om een collectebusje voor het asiel op de bar toe te staan.

Het merendeel van de georganiseerde acties kosten veel voorbereidingstijd en een goede planning. Kaartverkoop voor sommige evenementen is daar een onderdeel van, waarbij de kaartjes in de PAWS-PATAS winkeltjes te verkrijgen zijn. (Er worden advertenties geplaatst in de lokale bladen)

PAWS-PATAS is al die mensen die zich inzetten voor fondsenwerving zeer dankbaar voor al het werk en de energie wat in elk evenement wordt gestoken. De fondsenwerving is een van de steunpilaren onder de organisatie.

 

Total Page Visits: 3842 - Today Page Visits: 1