Het asiel in juli, transporten komen weer op gang.

De eerste weken van Juli, UK transport en Corona regels aangescherpt.

Spanje heeft de Corona regels versoepelt en dat heeft helaas tot een verhoogd aantal besmettingen geleid. 
De provincie Andalucía, waar Almeria deel van uitmaakt, heeft de regel ingesteld dat het dragen van een mondkapje verplicht is. De sancties op het niet navolgen van de regel zijn streng. Om te werken in de hitte met een mondkapje op is geen pretje, de temperaturen zijn hoog in deze tijd van het jaar.

Begin juli ging er een transport naar de UK. Alles is gelukkig voorspoedig verlopen en opnieuw hebben een aantal van onze asiel dieren een goed tehuis mogen vinden. Begin september zullen er ook weer honden en katten naar Nederland komen. Als de Corona-situatie niet verslechterd kan PAWS de transporten weer met meer regelmaat hervatten.

 

Onze kittens verdienen en krijgen natuurlijk de beste verzorging. Soms hebben ze geluk en omvat dat zelfs buik kriebels en poot massages.
Boris en zijn vriendjes spelen er op los in de ochtend voor de hitte van de dag toeslaat en ze overgaan op rust modus en siësta.

Voor kittens zijn de voor ons meest alledaagse voorwerpen al speelgoed. Mickey weet zich prima te vermaken met de wasmachine. Mickey en Boris zijn twee van de kittens die met de fles zijn grootgebracht nadat zij in een plastic zak waren achtergelaten. Bang zijn ze zeker niet, dat blijkt uit Mickey’s spelletje met een groot lawaaiig apparaat.

 

Wat onze vrijwilligers recent vonden is weer een nieuwe variant op pups in zakken en dozen of kittens in plastic. Ongelooflijk, dit geeft ons zo’n moedeloos gevoel, gemengd met kwaadheid.
Deze emmer met vier jonge pups werd op zo’n 50 meter afstand van onze opvang achtergelaten. Hoelang de kleintjes in de intense hitte daar hebben gestaan weten we niet. De diertjes hebben het overleefd en zijn nu in goede handen. “PAWS-PATAS helpt die dieren die zichzelf niet meer kunnen helpen” is de slogan van het asiel. Deze vondst bevestigt weer eens hoe hard dat nodig is.
Het gaat inmiddels erg goed met deze pups. Het pleeggezin dat de kleintjes heeft opgevangen zorgt uitstekend voor hen. De hondjes groeien prima en zijn al toe aan hun eerste vaccinatie.

Gato werd in maart geadopteerd door een familie in Vera, Spanje. Deze familie had onlangs hun geliefde hond verloren en Gato wist het gemis daarvan wat te verzachten. Het plan was om hem in Juli mee naar Engeland toe te nemen wanneer het gezin daar naartoe verhuisde. Helaas bleek uit bloedonderzoek dat Gato besmet is met het FIV virus, waardoor de dierenarts hem geen rabiës vaccin kon geven en hij dus niet over de grens mocht reizen.
De familie probeerde wanhopig een goed thuis voor hem te vinden in Spanje. Gato is een lieve kat die liefde, eten en een goed leven zoekt. PAWS-PATAS heeft geholpen bij deze moeilijke zoektocht met een korte tijdslimiet en het is gelukt! Gato heeft een nieuw, fijn plekje gevonden in Spanje, nog net voor zijn familie naar Engeland verhuist. Ze zullen hem natuurlijk gaan missen, maar ze zijn ook opgelucht hem in goede handen achter te kunnen laten.

Eind 2018, kort na een van de overstromingen die onze opvang regelmatig treffen, werden er weer fruitkistjes met pups aan de poort achtergelaten. De pups rilden van de kou en ondanks dat de opvang overvol was, werd er natuurlijk een plaatsje voor ze vrij gemaakt. Toen de kleintjes oud genoeg waren gingen ze op transport naar Nederland, waar onze homing partner stichting dierenasiel Tiel hen liefdevol opving en op zoek ging naar hun nieuwe thuis. Voor Jimmy en Tony (nu Sunny en Matteo) werd samen een plekje gezocht,  daar Matteo wat bang was. Gelukkig is dit gelukt en zo konden de twee broertjes samen blijven. Ze leiden inmiddels al ruim een jaar samen een gelukkig en luxe leven bij hun nieuwe familie in Nederland. Prachtig om te zien dat ze zo goed terecht zijn gekomen en we wensen Sunny, Mateo en hun eigenares dan samen ook veel geluk toe.

Bart en Amora stonden bekend als ons koppeltje geliefden. Zoals kort geleden vermeld, zijn zij beiden én samen geplaatst. We mochten na hun eerste maand in hun nieuwe huis bericht ontvangen dat  ze het geweldig goed doen.

 

Arizona heeft bijna vier jaar doorgebracht in onze opvang, maar ook voor haar is er uiteindelijk een plekje gevonden. Ze verliet de opvang twee maanden geleden en wordt nu enorm verwend. Ondanks haar forse omvang mag ze gewoon op bed slapen.

Ook Milano zijn eigen huis mogen vinden. En wat voor een, Milano heeft zelfs zijn eigen zwembad en geniet daar duidelijk van.

De mooie Esme, een mastiff kruising.  bracht 8 maanden door in de opvang voordat zij de reis naar Nederland maakte. Deze bijzondere hond heeft nu een prachtig leven in Nederland. Ze heeft zich zo te zien goed aangepast en vindt water, een schaars goed in Spanje, blijkbaar erg leuk.

 

 

In verband met vakantie van onze webmaster verschijnt het eerste stukje in augustus een week later dan gebruikelijk.

 

 

Total Page Visits: 2872 - Today Page Visits: 2