November, een goede maand voor adopties.

Op dit moment is de corona situatie in Spanje nog bijzonder ernstig. In sommige regio’s zijn de regels aangescherpt. Almería valt niet onder de zwaarste restricties: met een aangevraagde vergunning kunnen mensen nog de gemeentegrenzen overschrijden, maar alleen voor goedgekeurde situaties (werk, doktersbezoek, essentiële beroepen etc.)

Daar valt dierverzorging gelukkig onder, dus onze vrijwilligers kunnen nog steeds naar de opvang komen. Controles worden daadwerkelijk en veelvoudig uitgevoerd bij het passeren van gemeentegrenzen. Ook Spanje gaat vuurwerkovertredingen bestraffen met een boete van € 100 plus aantekening in een strafblad. Veel diensten van de overheid zijn niet of nauwelijks te bereiken en bezoeken aan instanties zijn niet mogelijk. Inkomende reizigers uit het buitenland die per boot of vliegtuig arriveren moeten een recente negatieve coronatest kunnen overleggen. Op dit moment is de PAWS-PATAS transport auto in Engeland waar men zaterdag arriveerde. Er was een stop in Nederland en vervolgens ging de rit verder naar Hoek van Holland.

De prachtige Naomi was afgelopen zomer nog een op straat levende zwerfkat in Spanje. In september reisde Naomi naar Engeland waar zij nu een gelukkig en luxe leven mag leiden met haar nieuwe familie.

 

 

Dankzij de hulp van de mensen die hen hebben gevonden zijn deze prachtige moeder en haar pups nu veilig in onze opvang. We houden jullie op de hoogte over hun ontwikkeling.

 

 

 

Een kijkje in onze cattery. De katten demonstreren graag de kunst waarin zij meesters zijn: de kunst van rustig aan doen en slapen. Het november zonnetje dat naar binnen schijnt helpt daar zeker bij.

 

Deze mastiff kruising pups van zeven weken oud doen het hart smelten. We hopen dat zij snel geplaatst kunnen worden. Aan de pups zal het niet liggen, die weten met hun vertederende snuiten iedereen in te pakken. Er is lokaal al belangstelling getoond voor de diertjes, dus dat is hoopgevend.

 

Opnieuw werden er afgelopen maand veel van onze honden en katten geadopteerd. We wensen alle dieren een geweldig leven toe.


Het bruin witte hondje Tito is afgelopen week in Nederland aangekomen. De dierenopvang in Tiel waar hij verblijft vinden hem bijzonder vrolijk en opgewekt en dat klopt met het gedrag van Tito zoals wij hem kennen. Op de foto is Tito nog in Spanje waar hij zijn kennel maatje Woopy als kussen gebruikte.

Wendy, een zeven jaar oud Podenco teefje was een van de honden die recent naar Nederland mocht reizen. De kleine podenco is opgenomen in dezelfde opvang en mag overdag bij de staf in het kantoor zijn. Dat vindt ze prachtig, evenals haar warme kerstjas die zij draagt om lekker warm te blijven. Ook zij wordt zeer gewaardeerd als een heel lief en vriendelijk hondje.

Op de eerste foto is een angstige Mitzi te zien toen zij twee maanden geleden werd achtergelaten bij het asiel. De tweede foto laat zien hoe gelukkig en tevreden Mitzi nu is nadat ze geadopteerd werd en haar nieuwe leven een aanvang nam. We wensen Mitzi en haar nieuwe personeel samen een prachtige toekomst toe.

 

Enige tijd geleden vertrok Badger, een grote lieve hond, naar nederland. Badger was bijzonder geliefd bij de vrijwilligers, haar rustige gedrag en vriendelijke omgang met mens en hond droegen daar aan bij.
Badger vond snel een nieuw huis en zoals de foto’s tonen is zij érg tevreden met haar nieuwe leven

Total Page Visits: 2242 - Today Page Visits: 1