Overzicht van de tropische maand juli bij het asiel

De maand juli bracht tropische temperaturen, maar  de werkzaamheden in de opvang gingen uiteraard gewoon door.

Frenchy, een grote Podenco die ooit  in zwaar ondervoede conditie het asiel binnen kwam en veranderde in een prachtige hond, geeft een demonstratie van hoe je koel kunt blijven in de hete Spaanse zon. Hij ligt indien mogelijk de gehele dag in het zwembad en volgt daarmee het voorbeeld van veel toeristen; geen betere manier om af te koelen in de heersende hitte.

Vorige maand plaatsten we een bericht over Isa, de hond die zo uitgemergeld was dat ze nauwelijks op haar poten kon staan en niet normaal kon lopen. Het lijkt er op dat Isa in een veel te kleine kooi was gehouden. Na veel aandacht en goede zorg van haar geweldige pleegmoeder is Isa een heel andere hond en ziet ze er al veel beter uit. We zijn haar pleegmoeder en alle mensen die gedoneerd hebben om in haar zorg te voorzien erg dankbaar, zonder deze hulp zouden we honden als Isa niet op deze manier kunnen blijven helpen.

Ook een update over Xander het angstige kleine katertje met een ernstige oogontsteking dat bij iemand voor de deur werd achtergelaten. Xander zit inmiddels een aantal weken in een pleeggezin en het gaat erg goed met hem. Hij is aangekomen in gewicht en heeft meer zelfvertrouwen gekregen. Pleeggezinnen zijn zo belangrijk om dieren te helpen te genezen en te socialiseren. De vooruitgang van dit jonge diertje is voor een groot deel te danken aan de goede zorg en liefde die hij nu ontvangt.  

 

Het hoogseizoen  is nu echt in volle gang, ook  voor het achterlaten van dieren bij de poort. In één weekend werden  3 volwassen honden en 4 pups achtergelaten bij de opvang. Twee van de honden waren vastgebonden aan de poort en een hond stond vastgebonden aan de omheining aan de achterkant van de opvang. Dat diertje had  geluk dat iemand haar heeft gezien in de hitte.  De hond zit nu in een tijdelijk pleeggezin. De 4 pups zijn zo’n 5 weken oud, ze zijn achtergelaten in de volle zon in een vervoersmand aan het einde van de weg die naar de opvang leidt. Weer hadden we het geluk dat een man hen opmerkte in het voorbijgaan en naar de opvang bracht. Gezien het feit dat voor deze kleintjes te risicovol is om op deze leeftijd in de opvang te zijn, bevinden ze zich in een pleeggezin bij een erg aardige dame.

 

Crumble werd kort geleden bij de opvangpoort achtergelaten. In slechts enkele dagen kroop dit timide, halfwilde kleine kereltje uit zijn schulp.  Gezien het feit dat kitten Crumble wat eenzaam werd alleen, is dit kleine zwart-witte poesje vanuit een pleeggezin naar de cattery gekomen om hem gezelschap te houden. Het is een erg lief dametje dat we de naam Apple hebben gegeven. Langzaam beginnen de twee aan elkaar te wennen en te spelen, vooral Apple kan er geen genoeg van krijgen. Wie is er nu niet dol op deze appel en kruimel combinatie?

Hoewel we ons uiterste best doen, blijkt onze cattery niet voor elke kat de meest geschikte plek te zijn, zoals nu het geval is voor deze volwassen poes die afgelopen maand bij de opvang werd achtergelaten. Het arme dier is doodsbang in de cattery. De dierenarts heeft haar nagekeken en geen  gezondheidsproblemen gevonden, maar de poes is enorm depressief en eet nauwelijks. We zoeken nu dus met spoed een rustig lokaal pleeggezin voor haar voor ze verder achteruit gaat. Het is triest om haar zo te zien. De poes laat zich wel oppakken en knuffelen, maar toont geen enkele interactie met ons. Het kan  zijn dat het dier van een geliefd persoon is gescheiden en mede daardoor in de depressie is geraakt.

 

Kleine kitten Indy heeft een slechte start gehad in het leven.Hij werd gevonden op het terrein van een druk vakantie complex in Mojacar, waar werd hij gepest door de volwassen zwerfkatten. Hier heeft hij een ernstig beschadigd oortje aan overgehouden. Na een kleine operatie is hij nu aan het herstellen in een tijdelijk pleeggezin, waar hij ook lekker naar buiten kan in een veilige omgeving.

Het is misschien al opgevallen dat er dit jaar erg veel kittens zijn gevonden, dan wel achtergelaten bij het asiel. De cattery barst uit zijn voegen en de pleegezinnen zitten vol. Maar ondanks dat genieten we natuurlijk volop van deze kleine en vertederende speelse diertjes. Jong als ze zijn hebben allen al duidelijk een eigen karakter en slim zijn ze ook.

Deze maand arriveerden er drie pallets met voer van topkwaliteit van onze trouwe sponsor MedicAnimal.
De hulp van MedicAnimal is van grote waarde voor PAWS-PATAS en draagt bij aan het gezond krijgen en houden van de asielbewoners. De container is weer goed bijgevuld met deze mooie gift. MedicAnimal: Bedankt!!

We mochten  weer leuke berichten ontvangen van honden die inmiddels geplaatst zijn. Het is inmiddels een jaar geleden dat we Bear en Misty zagen vertrekken met hun nieuwe baasjes. 
Ze werden geadopteerd door een echtpaar in Murcia en het was liefde op het eerste gezicht voor alle vier. Zoals je kunt zien zijn ze met hun neus in de boter gevallen. We denken dat het zwembad erg aantrekkelijk is voor hen. Wat een geweldige manier om af te koelen in de hete Spaanse zon.

Nuria, een hond die als pup in het asiel kwam en gedurende 7 maanden bij ons bleef, mocht begin 2014 naar Nederland, waar ze direct werd geadopteerd en omgedoopt tot Noor. Zij heeft een prachtig leven waarbij ze veel ruimte tot haar beschikking heeft en zij is tevens een zeer gewaardeerd lid van de familie, een geweldige hond. Zeer regelmatig mag ze mee het bos in met de aanspanning, waarbij zij ons demonstreerde hoe slim en gehoorzaam ze is. Noor zit achter in de kar en wacht totdat het bos is bereikt en zij eruit mag springen, om vervolgens mee te rennen in het tempo van het paard. Bang voor paarden is ze niet, de grote zwarte ruin heeft een schofthoogte van 1.75 m! Bij het signaleren van drie volwassen wilde zwijnen met een groepje jongen, kwam Noor toen ze geroepen werd onmiddellijk terug en sprong achter op de wagen totdat ze het sein kreeg dat de kust veilig was en weer op de grond sprong. Het paard reageerde niet op de lucht van de zwijnen en draafde rustig door, onverstoorbaar. Wat een mooie manier om op een prachtige zomeravond de hond uit te laten.

 

 

Total Page Visits: 2741 - Today Page Visits: 3